Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Ochladenie pokračuje aj dnes, slniečka si neužijeme

V nedeľu bude prevažne oblačno a prehánky. Teploty 17 až 22 stupňov °C. Na pláž a k vode sa vyberieme iba ak v hudobnom kalendári. Oslávencom je najznámejší plážová záchranár.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Ochladenie pokračuje aj dnes, slniečka si neužijeme
Zdroj: TASR

Západ: Prevažne oblačno a prehánky. Najnižšie ranné teploty 15 až 12 a najvyššie denné 19 až 22 °C.

Stred: Prevažne oblačno a prehánky. Najnižšie ranné teploty 14 až 9 a najvyššie denné 17 až 21 °C.

Východ: Oblačno a možnosť prehánok alebo búrok. Najnižšie ranné teploty 14 až 10 a najvyššie denné 17 až 21 °C.

Meniny má Bohuslav

Bohuslavovia potrebujú byť obklopení láskou. Mužské meno Bohuslav je na Slovensku zriedkavé, má slovanský pôvod a jeho význam je „Bohu sláva“, „Boha oslavuj“.

Nositelia tohto krstného mena majú radi pohodu. Zvyčajne sú ľudia v ich spoločnosti uvoľnení, lebo Bohuslavovia sú dobre vychovaní. Snívajú o rodinnom živote plnom nežnosti a pochopenia. Bohuslavovia potrebujú byť obklopení láskou. Podľa nich má láska kľúčovú úlohu.

Stalo sa doma

Zomrela v Bratislave spisovateľka, poetka a prekladateľka Maša Haľamová. Narodila sa 28.8.1908. 1931 – Známu podtatranskú obec Važec zničil rozsiahly požiar. Z 581 domov zhorelo 540. Zomreli dvaja ľudia.

2010 – Slovenskí horolezci Tomáš Rigoci a Ján Doležal vystúpili na vrchol dvanástej najvyššej hory sveta Broad Peaku (8047 m).

Stalo sa vo svete

1952 – Narodil sa americký herec a spevák DAVID HASSELHOFF, známy zo seriálov Knight Rider a Baywatch.

1968 – Konala sa v Londýne premiéra beatlesovského filmu Yellow Submarine (Žltá ponorka), na ktorej sa zúčastnili všetci členovia skupiny Beatles.

Skladba dňa

1952 – Narodil sa David Hasselhoff (rodený David Michael Hasselhoff), Baltimore, Maryland, USA, herec a spevák. Hereckú dráhu začínal v roku 1975 v seriáli The Young and the Restless. Úspech a popularitu mu priniesla postava Michaela Knighta v seriáli Knight Rider (1982 – 1986) a hlavne úloha Mitcha Buchannona v seriáli Baywatch (1989 – 2000).

Populárny bol hlavne v Európe, tu sa presadil v roku 1989 hitom Looking For Freedom. V roku 1998 nahral v duete s Helenou Vondráčkovou pieseň More Than Words Can Say.

David Hasselhoff
1
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM