Prokop Slováček Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Oslavujú všetci utečenci i legendárne postavičky vlk a zajac

Ani dnes sa nedočkáme pokojného počasia. Búrky a vietor budú na celom území Slovenska. Pripomenieme si slávneho herca a ešte slávnejšie víťazstvo na ME vo futbale.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Oslavujú všetci utečenci i legendárne postavičky vlk a zajac
Zdroj: internet

Na celom území Slovenska hrozia v pondelok doobeda búrky. Na strednom a východnom Slovensku môže ľudí potrápiť silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahy 1. a 2. stupňa.

Druhý stupeň výstrahy pred silným vetrom platí v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Žilina, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Brezno, Banská Bystrica, Martin a Turčianske Teplice.

Meteorológovia tiež upozorňuje na búrky s krúpami, ktoré hrozia v pondelok do 10.00 h na celom území Slovenska. S búrkami môžu byť zároveň spojené krátkodobé, no intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 60 až 85 kilometrov za hodinu.

Oslavuje Valéria

Valéria je žena, ktorá má v sebe veľkú príťažlivosť, často si ani neuvedomuje, ako vplýva na svoje okolie. V jej živote ide nejaký čas všetko ľahko, bez námahy získava priateľov, postup v práci, alebo študijné výsledky. No stačí malá nepozornosť a už je všetko inak. Jej budúcnosť býva dosť často zahmlená a neistá, pretože má v sebe mnoho bijúcich sa síl, ktoré ju vedú k často unáhleným záverom. V láske dlho potrvá, kým bude spokojná, pretože väčšinou sklame očakávania svojho partnera, ktorý si o nej vybáji idealistickú predstavu a potom sa postupne presviedča o jej nepravdivosti.

Stalo sa na Slovensku

1996 – Zomrel v Bratislave jeden z najvýznamnejších divadelných a filmových hercov staršej generácie VLADO MÜLLER. Narodil sa 19.3.1936.

1953 – Narodil sa v Moravanoch filmový režisér a scenárista DUŠAN RAPOŠ, ktorý sa podpísal pod divácky úspešnú komédiu Utekajme už ide, alebo sériu filmov so spoločným názvom Fontána pre Zuzanu (1, 2, 3).

1976 – Československé futbalové mužstvo zvíťazilo nad mužstvom vtedajšej západnej Spolkovej republiky Nemecko vo finále majstrovstiev Európy v Belehrade (dnes Srbsko). Obidva góly v hre strelili slovenskí reprezentanti Ján Švehlík a Karol Dobiáš. V penaltovom rozstrele boli úspešní aj ďalší Slováci: Marián Masný, Anton Ondruš a Ladislav Jurkemik.

Stalo sa vo svete

1927 – Narodil sa ruský tvorca animovaných filmov VIAČESLAV KOTENOČKIN, režisér slávnej ruskej animovanej rozprávky No počkaj, zajac! Zomrel v 20.11.2000.

2001 – Od tohto roka oslovujeme Svetový deň utečencov – ustanovili ho Organizácia Spojených národov (OSN) a Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov

Skladba dňa

V roku 1960 sa narodil John Taylor, basový gitarista synti-popovej skupiny Duran Duran. Formácia vznikla v roku 1978 v anglickom Birminghame. V júni 1981 vydali prvý album s názvom Duran Duran. Skladbou dňa sa stala pieseň Ordinary World.

Duran Duran
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM