Prokop Slováček Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Pozor na búrky! Do pohody vás dostane Kenny G

Ak je jún mokrý, obilie zle dozrieva. Pranostika je neúprosná. Júnové dažde a búrky zrejme nepríjemne ovplyvnia celú úrodu.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Pozor na búrky! Do pohody vás dostane Kenny G
Zdroj: internet

A voda sa na nás bude valiť aj naďalej. Nie súvislí dážď, ale nárazové búrky, ktoré môžu lokálne vyvolať až záplavy. Inak bude príjemne, od 23 do 27 stupňov.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kde by mali byť v nedeľu búrky

Oslavuje Laura

Meno Laura má latinský pôvod a význam „vavrínový strom“. Laury sú nestále povahy. Ľahko strácajú odvahu a sú citlivé na neúspech. Sú rozmarné a trochu detinské.

Môžeme ich označiť aj za pozoruhodné a šarmantné. Sú pripútané k rodine, k priateľom a vo všeobecnosti k tým, ktorí sa o ne zaujímajú. Nemali by prirýchlo strácať odvahu a urážať sa.

Stalo sa u nás

1997 – Zomrel v Bratislave herec, spevák, moderátor a kabaretiér IVAN KRAJÍČEK. Narodil sa 24.5.1940.

1919 – Vavro Šrobár v mene československej vlády vyhlásil vojenskú diktatúru na Slovensku ako odpoveď na vstup maďarskej Červenej armády na územie Slovenska.

Stalo sa vo svete

1806 – Francúzsky cisár Napoleon I. Bonaparte zmenil Batavskú republiku na Holandské kráľovstvo.

1981 – Centrálny úrad pre kontrolu chorôb v americkej Atlante informoval o prvých prípadoch choroby, ktorá sa neskôr stala známa ako AIDS.

1988– Austrálska jachtárka Kay Cottee vplávala do prístavu v austrálskom Sydney a stala sa tak prvou ženou, ktorá oboplávala svet.

Skladba dňa

Kenny G, vlastným menom Kenneth Bruce Gorelick vydal svoj prvý album v auguste 1982. Ten najnovší Brazilian Nights je z januára 2015. V americkej singlovej TOP 40 hitparáde mal osem skladieb, najúspešnejšou z nich bola Songbird v roku 1987, ktorá sa dostala na štvrté miesto.

Kenny G
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM