Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Pozor na prízemné mrazy. Dnes by ste mali ísť do práce bez auta

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje pred prízemnými mrazmi, ktoré sa dnes a zajtra môžu vyskytnúť v strednej časti Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Pozor na prízemné mrazy. Dnes by ste mali ísť do práce bez auta
Zdroj: TASR

Pranostika na dnes hovorí, že slnko ešte bude hriať, ale kabát naporúdzi treba mať. Výstraha prvého stupňa pred prízemnými mrazmi platí pre oba dni pre viaceré okresy Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja.

Západ: Malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 8 až 5 a najvyššie denné 16 až 19 stupňov C.

Stred: Na strednom Slovensku malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 7 až 2 a najvyššie denné 14 až 18 stupňov C.

Východ: Prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 7 až 3 a najvyššie denné 14 až 18 stupňov C.

Meniny má Móric

Móricovia sú obdarení veľkou emotívnosťou. Mužské meno Móric má latinský pôvod a jeho význam znie „pochádzajúci z Mauretánie“ (v Severnej Afrike). Móricovia sú obdarení veľkou emotívnosťou. V duši sú to komedianti, veľké zúfalstvo dokážu zahrať veľmi presvedčivo. Radi na seba pútajú pozornosť.

Ilustračné foto, TASR

Zvyčajne obľubujú štúdium, ak má presný cieľ. Dobre budú pracovať len v prípade, keď si vyberú správnu profesiu. Vo všeobecnosti ich priťahujú všetky slobodné povolania. Móricovia sú skvelými otcami.

Stalo sa doma

1811 – Narodil sa v Rakši evanjelický kňaz, básnik, jazykovedec, ideológ a organizátor slovenského národného hnutia MICHAL MILOSLAV HODŽA, ktorý sa podieľal na kodifikácii slovenského jazyka. Zomrel 26.3.1870.

2006 – Špeciálna prokuratúra zastavila trestné stíhanie voči bývalému riaditeľovi SIS Ivanovi Lexovi v kauze návodu na vraždu Róberta Remiáša.

Stalo sa vo svete

Svetový deň bez automobilov – pripomína sa od roku 2000.

1791 – Narodil sa britský fyzik a chemik MICHAEL FARADAY. Zakladateľ vedy o elektromagne­tizme. Zomrel 25.8.1867.

1976 – Narodil sa známy brazílsky futbalista RONALDO (celým menom Ronaldo Luis Nazário de Lima), držiteľ Zlatej lopty aj Zlatej kopačky. Svoju kariéru oficiálne ukončil v roku 2011.

Skladba dňa

1958 – Narodil sa taliansky operný spevák (tenor) ANDREA BOCELLI s nevyliečiteľnou očnou chorobou, ktorá spôsobila, že v 12 rokoch oslepol. Superhviezda menom Bocelli sa zrodila v roku 1992, keď taliansky spevák Zucchero hľadal druhý hlas do duetu piesne Miserere, ktorá sa dodnes spieva po celom svete.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM