Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Ráno začne hmlou, večer vyvrcholí predstavením na oblohe

Pranostika na dnes hovorí, že Brigita svatá na mlhavá rána je bohatá. Na hmly sa pripravte na celom území. Večer sa pozrite na oblohu.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Ráno začne hmlou, večer vyvrcholí predstavením na oblohe
Zdroj: TASR

Západ: Polooblačno až oblačno Spočiatku miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží až do popoludnia. Najvyššia denná teplota 12 až 14 st., pri dlhšie trvajúcej hmle okolo 7 st. Slabý vietor.

Stred: Polooblačno až oblačno. Spočiatku miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží až do popoludnia. Ojedinele prehánky, od výšky cca 1200 m snehové. Najvyššia denná teplota 9 až 14 st., pri dlhšie trvajúcej hmle okolo 6 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 1 st. Slabý vietor.

Východ: Polooblačno až oblačno. Spočiatku miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží až do popoludnia. Možnosť slabých zrážok. Najvyššia denná teplota 8 až 13 st., pri dlhšie trvajúcej hmle aj chladnejšie. Slabý vietor.

Čítajte aj: Nenechajte si ujsť pohľad na nočnú oblohu, predvedú sa Drakonidy v plnej kráse

Meniny má Brigita

Brigita je trpezlivá. Ženské meno Brigita má keltský pôvod a v preklade znamená „mocná, silná“. Tieto ženy by sme mohli pokladať za namyslené, v skutočnosti sa však boja pripútať k niekomu, alebo ukázať svoju zraniteľnosť. Sú len uzavreté, plaché a málo spoločenské.

Školy nie sú pre Brigity veľmi príťažlivé, študujú len z povinnosti. Ak ich okolnosti prinútia zrieknuť sa rodiny, realizujú sa vo svojej profesii. Brigity sú nevšedné ženy, ktoré dokážu byť veľmi trpezlivé. Ich zdravie je priemerné, ale majú dostatok životných síl. Do stravy by si mali zaradiť najmä špargľu, hrozno, jablká a broskyne.

Stalo sa doma

1998 – Veľká Británia dočasne zaviedla vízovú povinnosť pre občanov SR ako dôsledok početných žiadostí slovenských Rómov o azyl.

1952 – Narodila sa v Ružomberku herečka ANNA JAVORKOVÁ, členka Činohry SND.

Stalo sa vo svete

1860 – Bolo spustené telegrafné spojenie medzi americkými San Franciscom a Los Angeles.

1912 – Čierna Hora vyhlásila vojnu Turecku, čím sa začala prvá balkánska vojna.

Skladba dňa

Hudobná oslávencom je Robert Bell (1950), basový gitarista a vokalista skupiny Kool & The Gang. Disko-funková formácia pod týmto názvom vznikla v roku 1968 v Jersey City. Prvú LP platňu vydali pod názvom Kool & The Gang v roku 1969. Presadili sa v roku 1973 a potom ďalších 15 rokov patrili k špičke americkej hudobnej scény.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM