Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Štart do nového predvianočného týždňa bude s mrholením

Pranostika hovorí: Mrazy, keď v decembri ochabnú, znamenajú zimu zlú. Pre dnešok to ale platiť nebude, mrazy pocítime na väčšine územia. Meniny majú Judity.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Štart do nového predvianočného týždňa bude s mrholením
Zdroj: pixabay.com

Západ: Zamračené nízkou oblačnosťou, miestami aj hmlisto. Ojedinele zmenšená oblačnosť, najmä popoludní na Záhorí. Ojedinele mrholenie alebo slabé sneženie. Najvyššia denná teplota –1 až 3 st. Bezvetrie alebo slabý, popoludní juhovýchodný vietor 5 až 20 km/h.

Stred: Zamračené nízkou oblačnosťou, miestami aj hmlisto. Na horách, ojedinele aj v nižších polohách, zmenšená oblačnosť. Ojedinele mrholenie alebo slabé sneženie. Najvyššia denná teplota –3 až 1 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –1 st. Bezvetrie alebo slabý vietor.

Východ: Zamračené nízkou oblačnosťou, miestami aj hmlisto, len výnimočne zmenšená oblačnosť. Ojedinele mrholenie alebo slabé sneženie. Najvyššia denná teplota –4 až 0 st. Bezvetrie alebo slabý vietor.

Meniny má Judita

Ženské meno Judita má hebrejský pôvod a v preklade znamená „hebrejka“. Judity pôsobia odvážne. Rady udržiavajú kontakty so známymi a vedia ich aj šikovne využiť. Svoje správanie majú takmer vždy pod kontrolou, sú uvážlivé.

Od najútlejšieho detstva túžia po úspechu a poznatkoch. I preto sa z nich stávajú dobré študentky. Tvrdo idú za svojimi predstavami. Keď si niečo vezmú do hlavy, urobia všetko, aby to aj zrealizovali. Väčšinou si vyberú zamestnanie, v ktorom môžu viesť tím ľudí.

Stalo sa doma

1948 – Narodila sa v Bratislave divadelná a filmová herečka Zuzana Kocúriková, členka Činohry SND v Bratislave.

1918 – V ČSR bol prijatý zákon o osemhodinovom pracovnom čase.

Stalo sa vo svete

1848 – Zomrela britská prozaička a poetka Emily Jane Bronteová, autorka slávneho románu Búrlivé výšiny. Narodila sa 30.7.1818.

1965 – Charles de Gaulle sa stal opäť francúzskym prezidentom.

Skladba dňa

1915 – Narodila sa Édith Piaf, vlastným menom Édith Giovanna Gassion. Bola francúzska kabaretná speváčka, skladateľka a herečka. Je považovaná za archetyp francúzskej speváčky, päťdesiat rokov po smrti neprerušene zostáva najslávnejšou frankofónnou interpretkou, tak vo Francúzsku ako aj v cudzine. Skonala vo veku 47 rokov v roku 1963.

Ilustračné foto

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM