Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: V utorok nám prituhne, pozor na mrznúce mrholenie

Pranostika na dnes hovorí: V advente, keď vietor fúka, stromy sa húkajú (nakláňať sa k sebe), bude hojnosť ovocia. Meninové oslávenkyne sú Dagmary.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: V utorok nám prituhne, pozor na mrznúce mrholenie
Zdroj: TASR

Západ: Zamračené nízkou oblačnosťou, miestami aj hmlisto. Miestami zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé sneženie alebo mrholenie, aj mrznúce. Najvyššia denná teplota –1 až 2 st., pri zmenšenej oblačnosti okolo 4 st. Juhovýchodný vietor 5 až 20 km/h, ojedinele v nárazoch okolo 35 km/h.

Stred: Zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Na horách, ojedinele aj v nižších polohách, zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé sneženie alebo mrholenie, aj mrznúce. Najvyššia denná teplota –2 až 2 st., pri zmenšenej oblačnosti miestami okolo 4. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 3 st. Bezvetrie alebo slabý vietor.

Východ: Zamračené nízkou oblačnosťou, miestami aj hmlisto, len výnimočne zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé sneženie alebo mrholenie, aj mrznúce. Najvyššia denná teplota –3 až 0 st. Bezvetrie alebo slabý vietor.

Meniny má Dagmara

Ženské meno Dagmara má škandinávsky pôvod a v preklade znamená „slávny deň“. Dagmary dokážu obdivuhodne manipulovať s ľuďmi okolo seba. Rady robia rozruch, nikdy nesedia v ústraní. Dagmarky sú tiež veľmi zručné. Majú aj jedinečnú schopnosť bleskovo vyriešiť problém.

Štúdium ich veľmi neoslovuje, blízke im je cestovanie a objavovanie nových krajín. Ľahko sa zamilujú. Majú rady prezentácie a firemné akcie. Uplatniť sa môžu napríklad v oblasti marketingu.

Stalo sa doma

1944 – Sovietske lietadlá podnikli útok na Nitru, Zvolen, Brezno a Prešov.

1949 – V Nitre vzniklo profesionálne činoherné zájazdové Nitrianske krajové divadlo, predchodca Divadla Andreja Bagara.

Stalo sa vo svete

2009 – Zomrela na zástavu srdca americká herečka BRITTANY MURPHYOVÁ, známa napríklad z filmu 8. míľa. Narodila sa 10.11.1977.

2002 – Parížsky súd uznal vinným amerického miliardára Georgea Sorosa zo zneužitia dôverných informácií o akciách banky Société Générale vo vlastný prospech a odsúdil ho k zaplateniu pokuty vo výške 2,2 milióna eur.

Skladba dňa

1990 – Narodila sa JoJo, celým menom Joanna Noëlle Blagden Levesque, americká Pop/R&B speváčka, skladateľka a herečka. Po skončení v súťaži America's Most Talented Kids, si ju všimol Vincent Herbert – hudobný producent, ktorý jej navrhol aby to skúsila na konkurze do Blackgorund Records.

V júni roku 2004 vydala prvý debutový album. v 13-tich rokoch sa stala najmladšou sólovou speváčkou, ktorej pieseň Leave (Get Out) sa dostala na prvé miesto v Spojených štátoch.

Ilustračné foto

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM