Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Vrstvy oblečenia dole, začína byť opäť teplo

V utorok 19. júla si pripomíname takmer dvesto rokov starý pokus Charlesa Greena vzlietnuť na balóne plnenom svietiplynom. Ten bol úspešný.

Aké bude počasie?

Chladný a výrazne upršaný záver minulého týždňa je definitívne za nami, počasie už sľubuje vyššie teploty aj väčšiu ústretovosť. Dáždniky ale ešte až tak neodkladajme. V utorok totiž bude polooblačno až oblačno, a severe a východe sa môžu miestami vyskytnúť prehánky

Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši bude 17 až 22, vo výške 1500 m okolo 11 stupňov. Podľa informácií Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu ofúkne severozápadný až severný vietor silou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v nárazoch miestami okolo 12 m/s (45 km/h).

Poprajme Dušanám

U nás príliš nepoužívané meno Dušana pochádza z Balkánu a znamená „slávna duchom“. Ide o energické ženy, ktoré sa ženú za svojim cieľom, za jeho naplnením. Obľubujú štúdium, sú spoločenské, citovo založené, dokážu v ľuďoch vzbudiť dôveru.

Späť do minulosti

V roku 1814 zomrel britský moreplavec Matthew Flinders, ktorý ako prvý oboplával celú Austráliu a pomenoval ju. 1893 je pre zmenu rokom, kedy sa narodil ruský básnik, dramatik a filmový scenárista Vladimir Vladimirovič Majakovskij.

Tento deň v 1993 je posledným v živote českého režiséra a scenáristu Elmara Klosa, ktorý spoločne s Jánom Kadárom natočil film Obchod na korze. V 2008 zomrel chirurg Stanislav Siman, ktorý v roku 2000 oddelil siamské dvojčatá a tiež ako prvý vykonal transplantáciu srdca a prvú transplantáciu pečene u dieťaťa.

Queen – Don´t Stop me

19. júla 1947 sa v Londýne narodil Brian May, v hudobnom svete známy ako gitarista skupiny Queen. My si od tejto legendárnej formácie hráme pieseň Don´t stop me

Queen – Don´t Stop me
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM