Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Za peknou jeseňou nasleduje tuhá zima. Ešte si na ňu počkáme

Pranostika na dnes hovorí, že za peknou jeseňou nasleduje tuhá zima a úrodný rok. Možno sa naplní, keďže aj dnes nás čaká pekné počasie 7 až 12 °C.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Za peknou jeseňou nasleduje tuhá zima. Ešte si na ňu počkáme
Zdroj: TASR

Západ: Prevažne polojasno, ráno a dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota 12 až 14 st. Severozápadný až severný vietor 5 až 20 km/h.

Stred: Prevažne polojasno, v nižších polohách ráno a dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota 10 až 14 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 1 st. Slabý vietor.

Východ: Prevažne polojasno, v nižších polohách ráno a dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota 7 až 12 st. Severozápadný až severný vietor 10 až 25 km/h, ojedinele v nárazoch do 45 km/h.

Meniny má Sabína

Ženské meno Sabína má latinský pôvod a jeho význam je „pochádzajúca z kmeňa Sabínov“ v Taliansku. Sabíny sú prevažne materialisticky založené a dôležitý v ich živote je úspech. Ak sa pre niečo rozhodli, je ťažké chcieť, aby zmenili názor.

Priateľstvo so Sabínou je skôr vzácnosť. Iba zriedkavo dôverujú iným a o svojom súkromí hovoria málo. Aj v školských laviciach, rovnako ako počas celého života, podľahnú túžbe súťažiť a s prehľadom získavajú akademické tituly.

Stalo sa doma

1982 – Narodila sa v Považskej Bystrici herečka, speváčka, hudobníčka a publicistka DOROTA NVOTOVÁ, dcéra herečky Anny Šiškovej a legendárneho hudobníka, herca, skladateľa a komika Jara Filipa (1949–2000).

1995 – Vo Východoslovenských železiarňach Košice (VSŽ) sa stala tragická nehoda, pri ktorej prišlo o život 11 ľudí 300 utrpelo zranenia.

Stalo sa vo svete

1913 – Narodil sa OTTO WICHTERLE, český chemik, vynálezca kontaktných šošoviek. Zomrel 18.8.1998.

2000 – Zomrela česká herečka LÍDA BAAROVÁ, slávna herečka známa aj v zahraničí. S jej osobou sa však spája vzťah s nacistickým ministrom propagandy Goebbelsom, kvôli čomu bola po vojne aj väznená podobne ako jej kolegyňa Adina Mandlová – tiež za to, že sa stýkala s nacistickými prominentmi. V roku 1946 bola Baarová prepustená a následne odišla z Československa. Neskôr hrala vo filme Federica Felliniho Darmošľapi a potom už pôsobila iba v divadlách v Nemecku a Rakúsku. Narodila sa 7.9.1914.

Skladba dňa

Hudobnou oslávenkyňou je svetoznáma huslistka VANESSA MAE (1978), ktorá si interpretáciou klasickej hudby v komerčnom a pre široké vrstvy zrozumiteľnom, ale zároveň klasickú hudbu ochudobňujúcom prevedení získala veľa fanúšikov.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM