Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Zabudnite na kúpaliská, víkend bude s búrkami. Ako by ho prežil Casanova?

Dnešná pranostika - Suchý jún plní sudy vínom, sa zrejme nenaplní. Tak ako celý týždeň, aj víkend bude upršaný. Oslávte ho s Lenkami a v najlepšom prípade ako Casanova!

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Zabudnite na kúpaliská, víkend bude s búrkami. Ako by ho prežil Casanova?
Zdroj: TASR

Západ: Polooblačno až oblačno a miestami prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota 24 až 26 °C. Slabý premenlivý vietor, pri búrkach prechodne zosilnie.

Stred: Polooblačno až oblačno a miestami prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota 23 až 27 °C. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 13 °C, slabý premenlivý vietor, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

Východ: Polooblačno až oblačno a ojedinele prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota 24 až 27 °C. Slabý premenlivý vietor, pri búrkach prechodne zosilnie.

Meniny majú Lenky

Ženské meno Lenka je odvodené od skrátenej formy mena Helena, ktorého význam je „svetlo“, alebo z mena Magdaléna, ktorého význam je „pochádzajúca z palestínskeho mesta Magdala“.

Lenky vedú prevažne pohodový život. Majú tendenciu odkladať veľa záležitostí a povinností na zajtra. Ak sa im štúdium zapáči, je to skôr preto, lebo profesor pôsobí na nich romanticky. Zameriavajú sa hlavne na klasické predmety. Chápu všetko globálne a nezaťažujú sa podrobnosťami. Ak im nie je niečo jasné, pustia to z hlavy.

Stalo sa doma

1955 – Narodil sa v Partizánskom spevák, skladateľ, zakladateľ populárnej hudobnej skupiny LOJZO (Ľudový orchester jednoduchej zábavy obyvateľstva) MARIÁN KOCHANSKÝ. Zomrel 28.4.2006.

1920 – Mocnosti Dohody (Británia, USA, Francúzsko a Taliansko) a predstavitelia Maďarska podpísali v paláci Grand Trianon vo Versailles (Francúzsko) Trianonskú mierovú zmluvu, ktorá potvrdila rozpad Rakúsko-Uhorska a stanovila hranice nástupníckych štátov vrátane Maďarska.

Stalo sa vo svete

1798 – Zomrel taliansky spisovateľ a dobrodruh GIOVANNI GIACOMO CASANOVA DE SEINGALT, známy hlavne ako veľký zvodca a milovník žien. Jeho najznámejšie literárne dielo je História môjho života. Narodil sa 2.4.1725.

1975 – Narodila sa svetoznáma americká herečka ANGELINA JOLIE, celým menom Angelina Jolie Voightová, manželka americkej filmovej hviezdy Brada Pitta.

1896 – Prvé auto Henryho Forda absolvovalo v uliciach amerického Detroitu skúšobnú jazdu.

Skladba dňa

V hudobnom kalendári spomíname na Marián Kochanského. Speváka, skladateľa a hráča na akordeóne. Na ten hral od detstva, vyštudoval Vysokú školu ekonomickú v Bratislave. V roku 1985 vydali debutový album Lojzo, na ktorom boli známe piesne Na centrálnom trhovisku, Učiteľka chémie, My nie sme Taliani či Anča si drahá ako Volvo.

Lojzo
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM