Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Začne nežná revolúcia, vzdáme poctu Pasteurovi a našej prvej MISS

Oslavuje Klaudia, pripomíname si Medzinárodný deň študentstva.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Začne nežná revolúcia, vzdáme poctu Pasteurovi a našej prvej MISS
Zdroj: wikipedia.org

Počasie

Na celom Slovensku bude oblačno, miestami prehánky, na horách snehové. Teploty 3 až 8 stupňov. Celzia.

Oslavuje Klaudia

Klaudie sú extrovertky, ktoré pozorne sledujú život okolo seba. Sú objektívne a schopné úplne sa odovzdať. Majú ozajstný zmysel pre priateľstvo, sú plaché a pokorné.

Klaudie sú prevažne svedomitými študentkami a budúce povolanie vykonávajú zodpovedne. Majú radosť, ak sa ľudia v ich prítomnosti cítia šťastní. Bývajú pozoruhodne životaschopné.

Stalo sa na Slovensku

1967 – Alžbeta Štrkulová sa ako prvá Slovenka zúčastnila na súťaži o najkrajšiu ženu sveta – Miss World, kde obsadila šieste miesto, keď sa predtým stala víťazkou súťaže krásy v Československu – Dievča 67.

1989 – Začiatok Nežnej revolúcie: Na Václavskom námestí v Prahe (ČR) sa konala študentská demonštrácia. Proti pokojnému sprievodu mestom na Národnej triede brutálne zasiahli komunistické bezpečnostné sily. Asi 500 ľudí utrpelo zranenia.

2008 -Pre Slovákov cestujúcich do Spojených štátov amerických prestala platiť povinnosť žiadať od USA vstupné víza.

Stalo sa vo svete

1865 – Francúzsky chemik Louis Pasteur objavil princíp zníženia počtu mikróbov vo výrobkoch podliehajúcich zmenám pôsobením tepla. Pasterizácia sa stala základom rozvoja potravinárskej chémie.

1873 – Spojením miest Budín, Pešť a Óbuda vzniklo mesto Budapešť.

1939 – Nacisti zatvorili české vysoké školy, deväť študentov popravili a niekoľko tisíc poslali do koncentračných táborov.

Skladba dňa

V roku 1980 sa narodil Isaac Hanson gitarista a spevák skupiny Hanson. Celosvetovo najúspešnejší singel z ich tvorby MMM Bop pochádza z roku 1997. Toto je jeho podarené live verzia z roku 2012.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM