Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Zafučí nám aj dnes, utorok priveje aj snehové prehánky

Všetci svätí s vínom idú, Leonard aj hostia prídu, Martin bude šenkovať, najprv víno koštovať, Kliment s Katarínou výska, advent, ba i Ondrej získa.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Zafučí nám aj dnes, utorok priveje aj snehové prehánky
Zdroj: TASR

Západ: Jasno až polooblačno. Najvyššia denná teplota 2 až 4 st. Prevažne severozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v nárazoch miestami okolo 12 m/s (45 km/h).

Stred: Jasno až polooblačno. Na severe kraja miestami zväčšená oblačnosť a ojedinele slabé sneženie alebo snehové prehánky. Najvyššia denná teplota 1 až 4 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –8 st. Prevažne severozápadný vietor do 5 m/s (20 km/h). Na hrebeňoch hôr prudký až búrlivý vietor.

Východ: Jasno až polooblačno, postupne miestami až oblačno a ojedinele sneženie alebo snehové prehánky Najvyššia denná teplota 0 až 4 st. Teplota na horách vo výške 1000 m okolo –4 st. Prevažne severozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v nárazoch miestami do 14 m/s (50 km/h). Na hrebeňoch hôr prudký až búrlivý vietor.

Meniny má Vratko

Mužské meno Vratko je slovenské a je pôvodnou domácou podobou slovanského mena Vratislav. Znamená „vráti slávu“ a s nositeľmi tohto mena sa stretávame iba ojedinele.

Vratkovia milujú životné zmeny. Sú aktívni a majú rýchle reakcie. Aj keď neprahnú po vzdelávaní, potrebujú sa zúčastňovať na verejnom živote spoločnosti. Ak nemajú možnosť zaoberať sa množstvom vecí, alebo ich meniť, cítia sa nešťastní. V citovom živote sa prejavujú ako podmaniví, skúsení a výstrední muži.

Stalo sa doma

1780 – Zomrela uhorská a česká kráľovná, rakúska arcivojvodkyňa Mária Terézia, manželka Františka I. Lotrinského, ktorý bol 13.9.1745 zvolený za rímskeho cisára. Narodila sa 13.5.1717.

1974 – Narodil sa v Dubnici nad Váhom úspešný slovenský hokejista (útočník), bronzový z MS vo Fínsku Pavol Demitra. Jeho posledným pôsobiskom pred tragickou smrťou (zahynul pri havárii lietadla) bola Kontinentálna hokejová liga (KHL). Hral za Lokomotiv Jaroslavľ. Zomrel 7.9.2011.

Stalo sa vo svete

1929 – Americký pilot a polárnik Richard Byrd preletel ako prvý ponad južný pól.

2005 – Vatikán zverejnil dlho očakávaný dokument o kňazstve gayov, v ktorom zdôraznil, že muži s „hlboko zakorenenými“ homosexuálnymi tendenciami nemôžu byť vysvätení, ale uchádzačov s „prechodnými“ tendenciami možno vysvätiť v prípade, že svoju pohlavnú orientáciu po dobu najmenej troch rokov potláčali.

Skladba dňa

Meninovým hudobným oslávencom je Vratko Rohoň, spevák a gitarista poppunkovej skupiny Iné Kafe. Vratko pôsobí v kapele od jej vzniku až po súčasnosť. Vratko je autorom drvivej väčšiny pesničiek Iné Kafe. Skupina mala pauzu od februára 2006 do 11. januára 2010, kedy na tlak fanúšikov ohlásila comeback a funguje dodnes.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM