Rôzne

Rebríček spokojnosti pacientov: Ružomberská ÚVN-ka si oproti minulému roku pohoršila

Všeobecná zdravotná poisťovňa zverejnila výsledky prieskumu spokojnosti s poskytovateľmi ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorých hodnotili samotní pacienti VsZP, a to za rok 2014.

Ilustračný obrázok k článku Rebríček spokojnosti pacientov: Ružomberská ÚVN-ka si oproti minulému roku pohoršila
Foto: Jozef Milan

Prieskum spokojnosti pacientov s poskytovateľmi ústavnej zdravotnej starostlivosti za rok 2014, ktorý zverejnila Všeobecná zdravotná poisťovňa, obsahuje hodnotenie 78 slovenských poskytovateľov.

V rebríčku najlepšie obstáli Národný ústav srdcových a cievnych chorôb v Bratislave s indexom spokojnosti pacientov 86,99%, druhé miesto patri banskobystrickému Mammacentru sv. Agáty Procare s 85,99% a na tretej priečke skončila Gynekologicko-pôrodnícka nemocnica v Bratislave s 84,07%.

Ústredná vojenská nemocnica SNP – Fakultná nemocnica v Ružomberku, ako jediný okresný poskytovateľ ústavnej zdravotnej starostlivosti, sa v rebríčku spokojnosti pacientov umiestnila na 23. mieste, keď dosiahla index spokojnosti 72,04%. V roku 2013 skončila na 13. mieste s indexom 76,15%. Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši sa dostala na priečku s číslom 60 a indexom 57,94%.

Na opačnom konci tabuľky sa ako 76. umiestnila Nemocnica s poliklinikou sv. Barbory Rožňava (index spokojnosti pacientov 49,24%), na 77. priečke Nemocnica s poliklinikou sv. Lukáša Galanta (48,25%) a posledné, 78. miesto, obsadila Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra so 48,07%.

Čítajte tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM