Jozef Milan Samospráva

Registračný kolotoč sa krúti: Vyradené politické strany - až na jednu - podali podnet na súd

Predstavitelia koalície NOVA,KDS a politickej strany Sieť, ktorých kandidátov Mestská volebná komisia vyradila z komunálnych volieb, podali návrh na vydanie rozhodnutia o ich zaregistrovaní na Okresný súd v Ružomberku.

Ilustračný obrázok k článku Registračný kolotoč sa krúti: Vyradené politické strany - až na jednu - podali podnet na súd
Foto: Jozef Milan

Radovan Ondrejka za koalíciu NOVA, KDS a Juraj Kurňavka za stranu Sieť pre rk24 vo štvrtok potvrdili, že využili zákonné právo a obrátili sa na súd. Žiadajú súdnu moc, aby zvrátila uznesenie volebnej komisie a rozhodla o zaregistrovaní ich nominantov do komunálnych volieb 15. novembra t.r. Proti rozhodnutiu súdu sa nemožno odvolať.

Ľubomír Schmida zo Strany zelených pre rk24 vyhlásil, že jeho strana podnet nepodala, pretože pochybili. Kandidát na poslanca dodal, že sa tomu všetkému dalo predísť väčšou mierou ústretovosti a ľudskosti kompetentných úradníkov pri preberaní kandidačných listín, kedy by sa po upozornení dali jednoducho včas napraviť formálne nedostatky.

súvisiace články:

zdroj: rk24/ tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM