Jozef Milan Samospráva

Rekonštrukcia chladenia na Zimnom štadióne je na dobrej ceste, hrozba bude zažehnaná

Na začiatku augusta sa uskutočnilo mimoriadne rokovanie zastupiteľstva v Ružomberku, na ktorom poslanci schválili financie na opravu chladiaceho systému Zimného štadióna. Prevádzkovateľ ZŠ chce zabezpečiť ľadovú plochu najneskôr do polovice septembra.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia chladenia na Zimnom štadióne je na dobrej ceste, hrozba bude zažehnaná
Foto: Jozef Milan

„S prácami sme začali tak rýchlo, ako sme len mohli, prakticky týždeň po schválení rekonštrukcie,“ povedal pre rk24 prevádzkovateľ ZŠ Jozef Horváth, majiteľ spoločnosti Elit Centrum. Práce podľa neho zatiaľ prebiehajú podľa stanoveného harmonogramu. „Spolu s firmou FROST – servis, s. r. o., ktorá rekonštrukciu realizuje, máme enormný záujem, aby sme ľadovú plochu ponúkli do termínu začatia súťaží, teda do 13.septembra t.r.“

Hokejová sezóna

Pôvodný termín sprístupnenia ľadovej plochy bol na základe dohody medzi Mestom, klubom a správcom ZŠ 20. august, a to preto, aby sa zabezpečili zhruba tri týždne hokejovej prípravy na ľade. Prevádzkovateľ sa podieľa na na riešení vzniknutej situácie tým, že sprostredkuje náhradný ľad v Dolnom Kubíne alebo v Liptovskom Mikuláši.

Výmena mantinelov

V rámci balíka 800.tis.€, ktoré mesto počas budúcich štyroch rokov prevedie na prevádzkovateľa, je zahrnutá aj kompletná výmena mantinelov. Dôvody pre túto výmenu, ktorá príde na rad v roku 2016, sú viaceré. „Z technologického hľadiska, pokiaľ sa mení plocha a zároveň aj betónový obvod, tak by staré mantinely nepasovali na novú plochu. A sú aj nové normy ohľadom výšky mantinelov, a s tým súvisiacou bezpečnosťou osôb na ľadovej ploche,“ vysvetlil Jozef Horváth.

Zázrak a šťastie

Jozef Horváth je vďačný vedeniu mesta a poslancom za odhlasovanie rekonštrukcie strojovne týmto spôsobom, ktorý umožňuje, že sa stihne sezóna 2015 –16. „Prevádzkovanie štadióna so 45-ročným zariadením až do tohto času, to bol naozaj veľký zázrak a veľké šťastie, že nedošlo ku ohrozeniu našich detí a obyvateľov mesta v susedstve štadióna,“ vyjadruje úľavu správca ZŠ a dodáva, že v polovici septembra budú môcť vyjsť na ľad nielen hokejisti a krasokorčuliari, ale aj ostatní občania Ružomberka.

Súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…olany-212715

Rekonštrukcia chladenia na Zimnom štadióne
7
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM