Jozef Milan Rôzne

Rektor Zasępa definitívne skončil, nový kandidát na funkciu je len jeden

Rektor Katolíckej univerzity v Ružomberku Tadeusz Zasępa odovzdal v piatok 30. mája úrad a agendu rektora Jozefovi Jarabovi (na titulke vpravo), ktorý vykonáva od 1. júna funkciu povereného rektora. Riadne voľby rektora KU sa uskutočnia 10. júna a Jozef Jaraba je jediným kandidátom.

Ilustračný obrázok k článku Rektor Zasępa definitívne skončil, nový kandidát na funkciu je len jeden
Zdroj: Dnes24.sk

„Poverenému rektorovi, ale aj novému rektorovi univerzity želám, aby vždy konali múdro, spravodlivo a nezakrývali si oči pred neprávosťami. Verím, že im pôjde len o dobro študentov, pedagógov, ale aj Cirkvi a urobia všetko pre to, aby sa naša Katolícka univerzita ďalej rozvíjala,“ povedal po stretnutí Tadeusz Zasępa.

Volebná komisia Akademického senátu KU pre voľbu kandidáta na rektora KU, ktorá sa zišla v pondelok 2. júna 2014 oznámila, že v stanovenom termíne bolo doručených päť kandidátok na funkciu rektora KU od dekanov troch fakúlt a od senátorov za zamestnaneckú a študentskú časť. Všetky návrhy boli na meno Mons. prof. ThDr. Jozefa Jaraba, PhD.. Členovia volebnej komisie skonštatovali, že navrhovaný kandidát splnil požadované kritériá v zmysle dokumentu „vyhlásenie volieb“ na to, aby sa v riadnych voľbách dňa 10. 6. 2014 mohol uchádzať o funkciu rektora KU.

zdroj a foto: ku.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM