Jozef Milan Futbal

Revúcka dolina sa pobila o futbalové poháre

V sobotu sa v Liptovskej Osade uskutočnil už 11. ročník Cyrilo - metodejského futbalového turnaja o Pohár starostov obcí Liptovská Osada, Lúžna, Revúce a Biely Potok. Tradičný pohár pre víťaza skončil v rukách kapitána tímu z Liptovskej Lúžnej.

Ilustračný obrázok k článku Revúcka dolina sa pobila o futbalové poháre
Foto: Jozef Milan

Liptovská Osada

Domáci tím z Lipt.Osady hrával v minulom ročníku liptovských súťaží z týchto štyroch mužstiev najnižšie – v III. A triede. Všetky ostatné hrali svorne II. triedu. V turnaji Osaďania síce prehrali s Lúžňanmi, ale v súboji o tretie miesto dokázali zdolať Revúčanov. Tento výsledok a predvedená hra spolu s úspešným vystúpením na turnaji v družobných Pustých Sadoch naznačili, žeby sa mohli pokúsiť v budúcej sezóne z najnižšej triedy „vyhrabať“.

Biely Potok

Belani mali v minulej sezóne namále a nechýbalo veľa, aby neskĺzli do trojky ku Osaďanom. Skončili v dvojke predposledný a len fakt, že sa Dúbrave podarila záchrana v V. stredoslovenskej lige, ich od tejto pohromy uchránil. Na turnaji sa tím aj s niekoľkými dorastencami ukázal v dobrom svetle. Marek Vrbenský sa stal najlepším strelcom turnaja a jeden z jeho gólov do siete Revúčanov presne do „vinkla“ sa málokedy vidí.

Dušan Vrbenský, tréner: „Určite sa budeme chcieť vyvarovať minulému ročníku, to by nikto nechcel znova zažiť, ale musí sa zmeniť prístup niektorých chlapcov k futbalu, lebo táto partia má určite naviac, ako hrať o záchranu. Potrebovali by sme záložníka a stopéra, teda budeme do začiatku sezóny (4.8.) niekoho hľadať. Už prvé kolo bude riadnou previerkou, lebo hráme s Beňadikovou, ktorá po vypadnutí z I.triedy sa chce vrátiť späť, takže tá nás u nich doma isto preverí. Každopádne hrať za Biely Potok budú tí, čo chcú, a nie tí, čo o futbale rozprávajú.“

Výsledky turnaja

  • 1. zápas Lipt.Osada – Lipt.Lúžna 0:4
  • 2. zápas Lipt.Revúce – Biely Potok 0:4
  • 3. zápas matadori L.O. – matadori L.L 3:1
  • 4. zápas o 3.miesto Lipt.Osada – Lipt.Revúce 3:2
  • 5. zápas o 1.miesto Biely Potok – Lipt.Lúžna 1:2

Celkové poradie:

  1. Lipt.Lúžna
  2. Biely Potok
  3. Lipt.Osada
  4. Lipt.Revúce

Najlepší strelec: Marek Vrbenský 4 góly

Revúcka dolina sa pobila o futbalové poháre
10
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM