Petra Janigová Futbal

Rezerva porazila Dubnicu v divokom zápase

V zápase s Dubnicou padli dva góly, kopali sa dve penalty a rozdali sa tri červené karty - a to všetko bolo v prospech Ružomberka.

Ružomberčania si za víťazstvom našliapli už v 3. minúte, po faule na Kotoru sa do spŕch prirýchlo porúčal Múdry. Z následného priameho kopu preveril Bajzu Bielák, no brankár Dubnice sa nachytať nenechal a prudký pokus vyboxoval. Aj keď vďaka početnej výhode mal domáci tím loptu viac na svojich kopačkách, gólové šance prichádzali skôr z druhej strany. V 15. minúte zakončil Ižvolt iba do Zicha, dielo mohol dokonať dorážkou Augustín, proti však bola pozorná obrana. V 25. minúte prišla konečne aj šanca Ružomberka, lenže aktívny Hoferica mieril projektilom priamo do náručia dubnického gólmana. Ďalšie príležitosti mali opäť hostia, ale ani Vaškova nebezpečná hlavička a ani pokus Augustína v závere polčasu bránu nenašli.

Cez prestávku prišlo čistenie žalúdkov a do druhého dejstva už nastúpil prebudený Ružomberok. Svoju prevahu potvrdili Rusnákovci gólom v 54. minúte po vydarenej spolupráci Luptáka s Hofericom, keď skóre otvoril tvrdou strelou druhý menovaný. O chvíľu nato Bezák v dobrej pozícii prekopol a potom sa dlhé minúty hralo bez väčších príležitostí. Vzrušenie prišlo až v samom závere. Osem minút pred koncom Gereca v samostatnom úniku nedovolene zastavil samotný brankár Bajza, za čo videl červenú kartu a Ružomberok penaltu. Úlohy exekútora sa zhostil domáci kapitán Martin Nagy a proti nemu sa do brány postavil hráč z poľa Varga. Nagy sa zahanbiť nedal a svoju prvú penaltu v zápase úspešne premenil – 2:0. Prvú preto, lebo v 90. minúte prišla aj druhá, tentokrát sa z ihriska porúčal Chmelík a kapitán rezervy si veril aj na ďalší pokutový kop. Skóre sa však už nemenilo, lebo v snahe prekvapiť Vargu strelou do opačnej strany, bránu netrafil.

Vladimír Rusnák st, tréner MFK Ružomberok B: „Ako sme očakávali, bol to veľmi ťažký zápas, lebo Dubnica má behavé, mladé mužstvo. Skoré vylúčenie hráča súpera nám mohlo pomôcť, ale nestalo sa tak, naopak dve šance mali hostia. Niekoľko dobrých príležitostí sme síce mali aj my, ale nevyužili sme ich. Myslím si, že víťazstvo je zaslúžené, traja vylúčení na strane Dubnice a dve jedenástky, boli podľa môjho názoru oprávnené. V tomto zápase boli pre nás veľmi dôležité body, aby sme sa v tabuľke posunuli zo spodku trošku vyššie a priblížili sa Dubnici, museli sme zvíťaziť.”

MFK Ružomberok „B“ – MFK Dubnica 2:0 (0:0) – hralo sa na umelej tráve Góly: 54. Hoferica, 82. M. Nagy (z 11 m), ŽK: 22. Lupták, 35. R. Bartoš, 67. Práznovský, 72. Bielák – 72. Grabež, 89. Mrva, ČK: 4. Múdry, 81. Bajza, 90+. Chmelík (všetci Dubnica), rozhodovali: Špaček – Mókoš, Žákech, 193 divákov

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM