Petra Janigová Futbal

Rezerva vyšibala na Veľkú noc Michalovce

Po stredajšej remíze s Podbrezovou (1:1) si ružomberské béčko presvedčivo poradilo s Michalovcami. Východniari mali Veľkú noc za sebou už v nedeľu, naša rezerva im uštedrila bohatú gólovú nádielku.

Pod Čebrať sa cez víkend vrátila zima, no Michalovciam bolo aj napriek tomu horúco. Ruža mala raketový nástup, keď už v tretej minúte išla do vedenia. Po ukážkovej spolupráci Gereca s Almaským s prehľadom otvoril skóre druhý menovaný. V šiestej minúte letela po druhý krát lopta na brankára Michaloviec a nízky gólman mal opäť deravé rukavice. Po rohu Almaského si na center najvyššie vyskočil Bartoš, ktorý hlavou zasiahol loptu a tá sa od obrancu odrazila do brány tak šikovne, že gólman Bréda nestihol zareagovať – 2:0. Hostia boli po dvoch strelách zrelí na uterák, lenže Ružomberok ešte neskončil. Na hranici šestnástky sa do lopty oprel exmichalovčan Serečin a jeho parádna strela zapadla do pravého rohu. Už v úvode zápasu tak mali domáci nahrané, víťazstvo stačilo len ubrániť. V závere polčasu sa pomaly preberali aj hostia, no ich šance mali od gólových poriadne ďaleko. Aktívny bol najmä Gamkrelidze, ktorý v 40. minúte tesne minul brvno Smieškovej brány.

V druhom polčase neuspeli ani ďalšie dve šance Michaloviec a tak po štvrtý krát udreli domáci. V 62. minúte po faule na Gereca nedal nízkemu brankárovi z priameho kopu žiadnu šancu Serečin. Snáď najväčšiu šancu zápasu mali hostia o sedem minút. Na pravej žrdi chcel Smiešku nachytať Waseem, ružomberský brankár ale jeho dobrý pokus stihol vytesniť. V závere mali ešte dve príležitosti domáci. Lenže Markovič najprv našiel iba brvno a potom sa po gólovej prihrávke od Almaského nepresadil cez obrancu. Ružomberok sa parádnym víťazstvom 4:0 posunul v tabuľke už na siedmu priečku a 2. liga vyzerá byť pre túto sezónu zachránená.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM