Jozef Milan Kultúra

Režisérka Mišurová: Úspechy sú fajn, ale to hlavné je iné

Súbor Fireball, ktorý žne ocenenia na divadelných doskách, pozýva na predstavenie plné gegov, humoru , napätia a ľudského šťastia s názvom V žiare reflektorov.

Súbor Fireball literárno-dramatického odboru Základnej umeleckej školy Ľ. Fullu v Ružomberku vedie herečka a režisérka Anna Mišurová, ktorá je držiteľkou viacerých ocenení. Aj na krajskej súťaži Detský divadelný medveď v Žiline sa úspech dostavil : scénická miniatúra Smola, ktorú nacvičila režisérka s dvomi dievčatami – čerstvými absolventkami prvého stupňa, získala 2. miesto a činoherná inscenácia Tajomstvo Sherlocka Holmesa získala cenu primátora mesta Žiliny.

A dokonca aj 1. miesto s priamou nomináciou na celoslovenskú súťaž do Rimavskej Soboty. Na žilinskú prehliadku za ružomberský okres postúpil aj detský divadelný súbor Dončiatka pri ZŠ Dončová s inscenáciou O načančanom kráľovi.

Anna Mišurová, ktorá ako pedagogička vedie dramatický odbor od roku 2006, si úspechy cení. Oveľa dôležitejšie je ale to, že **„dieťa sa dokáže prezentovať, komunikovať, nebojí sa povedať svoj názor, smelo sa díva na partnera. V súčasnosti toľko detí nedokáže povedať súvislú vetu, lebo málo čítajú, a to je smutné.“ ** Režisérka je sama úspešnou recitátorkou, ktorá v kategórii poézia postúpila na celoslovenské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín v Dolnom Kubíne.

V pondelok 28.mája sa predstaví DS Fireball na javisku Veľkej dvorany v Kultúrnom dome A.Hlinku o 17.hodine. Anna Mišurová pozýva na večer, „ktorý Vás určite nesklame a spríjemní Vám chvíle kultúrnym programom.“

RK ZUS LF
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM