Jozef Milan Rôzne

Riaditeľ UVN: Na vlastné investície nemáme, heliport chceme od 1.apríla

V stredu sme vám ponúkli prvú časť rozhovoru s riaditeľom UVN Ružomberok - FN Jozefom Ježíkom. V druhej časti sa vyjadruje znova ku prepúšťaniu zamestancov a hovorí o možných investíciách. Na otázku zotrvania UVN-ky pod Ministerstvom obrany odpovedal vyhýbavo.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ UVN: Na vlastné investície nemáme, heliport chceme od 1.apríla
Foto: Jozef Milan

Na akých pozíciách by sa malo prepúšťať

  • V administratíve možno ešte áno, ale hovorím, tam teraz musíme situáciu zastabilizovať, musia dobehnúť odsúhlasené prepúšťania, a ak sa reálne ukáže, že niečo vieme zabezpečiť s menším počtom ľudí, tak to budeme realizovať. Takisto aj v oblasti zdravotníckeho personálu budeme musieť znižovať stavy na tú výkonnosť oddelení, ktorú reálne majú, a ktorá bude od poisťovní reálne zaplatená. Určite nehrozí pokles kvality starostlivosti, sú stanovené presné normy, koľko má byť personálu na počet ošetrovacích dní alebo v mesiaci, a to musí byť dodržané. Našou snahou je v prvom rade to, aby pacient bol spokojný, aby dostal adekvátnu liečbu.

Investičné akcie

  • Nechcem hovoriť o investičných akciách, lebo hovorím, boríme sa s prevádzkovou stratou, teda z vlastných zdrojov budeme radi, ak budeme môcť chod nemocnice udržať tak, ako je a jedine z iných zdrojov, napr. z Ministerstva obrany, môžeme čakať nejaké investície. Chceli by sme zrealizovať dokončenie prístavby chirurgického pavilónu, staršie operačné sály dovybaviť a spustiť tak centrálne operačné sály. Tak isto centrálnu spoločnú IS-ku, čo by mohlo taktiež ušetriť náklady a personál. Heliport chceme sfunkčniť od prvého apríla, len sú tam viaceré nedostatky, aj keď je to nová stavby, ešte nie je skolaudovaná… , takže neviem na sto percent povedať, že termín bude dodržaný, každopádne náš záujem je čím skôr, v tomto roku určite.

Zostáva UVN pod Ministerstvom obrany?

  • Asi áno, zatiaľ je to tak.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM