Tlačové správy

Rodinná akcia kresťanských demokratov v Čutkovskej doline: Pohoda a zábava

Okresné centrum Kresťanskodemokratického hnutia v nedeľu nadviazalo na úspešný májový Deň matiek v Parku Š.N.Hýroša a pozvalo svojich priaznivcov a širšiu verejnosť do Čutkovskej doliny na DEŇ KDH. Motto podujatia znelo: Na rodine nám záleží.

Ilustračný obrázok k článku Rodinná akcia kresťanských demokratov v Čutkovskej doline: Pohoda a zábava
Zdroj: Dnes24.sk

Tradičnú akciu zorganizovala Okresná rada KDH na čele s predsedom Michalom Slašťanom s pomocou poslancov VÚC, Mesta a europoslanca Miroslava Mikolášika. Návštevníci zaplnili lúku pod Kolibou u dobrého pastiera a taktiež jej areál, kde sa podával guláš a občerstvenie.

Vydarená akcia

„Za pomoci majiteľov Koliby, ktorým sa chcem poďakovať, sme pre deti pripravili niekoľko príťažlivých atrakcií (lezecká stena, maľovanie na tvár, lukostreľba, jazdenie na koníkoch, skákanie na trampolíne a nafukovacom hrade), na počúvanie hralo rodinné Duo M – otec a syn Milanovci. Rozdalo sa zhruba 400 porcií gulášu, niekoľko sudov kofoly a pivečka, množstvo cukrovej vaty. Účasť bola veľmi dobrá, čo ma milo prekvapilo. Ťažko sa to odhaduje, ale do tisícky asi veľa nechýbalo. Je to povzbudenie a výzva zároveň,“ hovorí predseda Michal Slašťan.

Pokračovanie tradície

DEŇ KDH je podujatie, ktoré najstaršia parlamentná strana robí už dlhé roky, posledne v Liptovských Sliačoch, Ivachnovej, Lúčkach, v Černovej. „Myslím si, že naše hnutie je v meste Ružomberok výrazne cítiť a chceli by sme náš vplyv ešte zvýšiť,“ zhodnotil okresný predseda. „Vážim si prítomnosť poslanca EP Miroslava Mikolášika, ktorého osobne považujem za výborného kandidáta na nového župana,“ dodal Michal Slašťan. Koaličná zmluva do volieb ešte nie je podpísaná, predpokladá sa, že v Ružomberku budú kandidovať ľudia z KDH a SDKÚ-DS. V iných okresoch by sa mali pričleniť kandidáti za Most-Híd a SaS.

Kandidát na župana

„Kresťanskí demokrati v Ružomberku sa ukázali ako výborní organizátori tejto akcie pre mladé rodiny a širšiu verejnosť. Pohyboval som sa medzi ľuďmi, ktorí sa zaujímali o budúcnosť župy a pýtali sa ma na moje plány a zmeny, ktoré by som priniesol. Vnímali veľmi dobre víziu zlepšenia hospodárenia s bežným rozpočtom župy a zvýšením sumy získaných finančných prostriedkov z eurofondov, čím chcem dosiahnuť viacej práce a lepší život pre občanov žilinského kraja,“ povedal o svojich dojmoch z nedeľného popoludnia a budúcich plánoch europoslanec z Dolného Kubína, pôvodným povolaním lekár.

Deň KDH v Čutkovskej doline
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM