Jozef Milan Samospráva

Rokovalo MsZ: Sporný predaj školičky bol odložený

Po letnej prestávke vo štvrtok opäť rokovali mestskí poslanci. Primátor Ján Pavlík prekvapivo stiahol z programu predaj bývalej školy pre nadané deti v centre mesta štátu za 1,-€. Medializovaný problém výberu nového správcu Zimného štadióna sa bude riešiť na budúcom pléne.

Ilustračný obrázok k článku Rokovalo MsZ: Sporný predaj školičky bol odložený
Foto: Jozef Milan

Školička

Na rokovaní zaznela zmienka o mimoriadnom rokovaní prvý októbrový týždeň.

Zimný štadión

Poslanec Ľubomír Kubáň otvoril problém koncesie pre Zimný štadión. Spolu s poslancom Kurňavkom zopakovali svoje výhrady, ktoré sme zverejnili v príspevku: http://ruzomberok.dnes24.sk/…adion-161537.

Poslanec Fischer povedal, že dodnes nevie, prečo bol z výberového komisie vylúčený. Rozbieha sa diskusia, ktorá je už dosť chaotická. Poslanec Slašťan si stojí za svojim hlasovaním. Poslanec Alušic citoval rozpor podpísania zmluvy so zákonom a so zásadami hospodárenia s majetkom mesta: O koncesnej zmluve malo hlasovať MsZ. Zverejnil aj to, že bude zastupovať neúspešného kandidáta v jeho spore s mestom o neplatnosť koncesnej zmluvy. Primátor obhajoval obsah zmluvy, ktorý je pre mesto pozitívny. Viceprimátor Zuberec uviedol, rokovania s p. Spodniakom (bývalým správcom) viedli ku tomu, že mesto podpísalo dodatok a p.Spodniakovi schválilo na tento rok polovicu ročnej sumy, na ktorú mal nárok v r.2013. Dôvod: Nebol ochotný zo zimáka odísť do 15.9., dokedy mal platnú zmluvu.

Schválené uznesenie obsahuje: (Termín: budúce zastupiteľstvo)

  • žiadosť o predloženie koncesnej zmluvy na zimák na schválenie zastupiteľstvom (primátorom podpísanej v auguste) (!)
  • žiada hlavného kontrolóra, aby vykonal kontrolu procesu výberu správcu ZŠ

Cena primátora kardinálovi Grocholewskému

Auditórium MsZ poctil návštevou doktor honoris causa Katolíckej univerzity v Ružomberku (čestný titul bol odovzdaný v stredu pri slávnostnom otvorení novej Univerzitnej knižnice) Zenon kardinál Grocholewský za osobný prínos v prospech Katolíckej univerzity. Kardinál Grocholewský je o.i. prefektom Kongregácie pre katolícku výchovu ( „svetový minister katolíckeho školstva“).

Kontrola vyúčtovania dotácií v roku 2012

Ukázalo sa, že problematika je dosť komplikovaná a neustále je potrebné podmienky doľadovať – sprísňovať alebo uľahčovať. Poslanci sa rozhodli, že sa budú téme venovať a pripravia návrhy na riešenie praktických problémov.

Zlúčené body programu

Poslanci sa rozhodli diskutovať o viacerých bodoch naraz – témy: rozpočet, investície, školstvo

  • Mondi SCP by malo v rámci svojho príspevku na úpravu ciest prispieť aj na opravu cesty na Malinô Brdo
  • Viceprimátor Zuberec avizuje problémy s peniazmi v školstve – malo by sa rokovať v októbri
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM