Jozef Milan Rôzne

Rozhovor s primátorom Igorom Čomborom: Želá vám pokojné a radostiplné Vianoce

Primátor Ružomberka má za sebou sedem pracovných dní v novej pozícii. V rozhovore pre rk24 približuje, o čom to zatiaľ na radnici bolo, hovorí o svojich najkrajších a aj tohtoročných Vianociach. Na záver pripája sviatočné dobroprianie (aj s tým, aby nám už napadol sneh).

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor s primátorom Igorom Čomborom: Želá vám pokojné a radostiplné Vianoce
Zdroj: Dnes24.sk

1.Prvý pracovný týždeň v novej funkcii: aké sú Vaše pocity, najsilnejší zážitok, o čom je práca primátora?

  • Môj prvý pracovný týždeň som sa oboznamoval so svojimi povinnosťami, viackrát som sa stretol s predchádzajúcim primátorom PaedDr. Jánom Pavlíkom, ktorý mi objasňoval určité záležitosti, ktoré ma čakajú hneď prvé dni vo funkcii, vrátane pravidelného zúčastňovania sa na rôznych aktivitách. Intenzívne som začal pracovať s vedením mesta, tzn. so svojimi zástupcami i doterajším prednostom mestského úradu, s ktorým som si preberal bežnú agendu fungovania mesta podľa jej dôležitosti. Závažnejšie bolo rokovanie, ktoré sa uskutočnilo medzi poslancami mestského zastupiteľstva pani Ing. Šanovobou, pánom Kolíkom a so zástupcami Mondi SCP pánom Ing. Krajčím a pani Šotolovou. Rokovanie sa týkalo procesu schvaľovania EIA (posudzovanie vplyvov na životné prostredie), ktorý začne prebiehať v nasledujúcom období vzhľadom ku žiadosti Mondi SCP pri zvyšovaní kapacity výroby. Taktiež som rokoval s prednostkou okresného úradu PeadDr. Parákovou ohľadnom výstavby obchodného domu pri plavárni, ktorého začiatok bol ohrozený záporným stanoviskom jedného z posudzovateľov.

2.Aké sú Vaše najkrajšie Vianoce, kde budete tráviť tie tohtoročné, čo nesmie chýbať na štedrovečernom sto­le?

  • Moje najkrajšie Vianoce sa mi viažu k spomienkam na detstvo. K dobe, keď počas Vianocbolo veľa snehu, obloha čistá a hviezdy žiarili tak intenzívne, že sa aj sneh trblietal a nám deťom sa zdali bližšie ako kedykoľvek inokedy. Vianočný stromček nebol umelý, ale bola to voňavá jedlička, pod ktorú, ako sme verili, nám Ježiško priniesol darčeky. Samozrejme, vždy sme ich prežili v kruhu rodiny s náležitou intimitou a dôstojnosťou. Tohtoročné Vianoce budem taktiež tráviť v kruhu rodiny. Pricestuje k nám aj moja dcéra so zaťom a mojou štvorročnou vnučkou Laurinkou Annou. Na štedrovečernom stole nebude chýbať liptovská kapusta a v nej veľký zemiak, ochutená domácou klobásou, údeninou a hríbmi a taktiež druhá kapustnica len so samotnou údenou rybou. Samozrejme, nesmie chýbať typický kapor a mnohé iné dobroty.

3.Vianočné prianie Ružomberčanom (čitateľom rk24)

  • Dobre by bolo, keby nám v Ružomberku napadol aj sneh, ktorý k Vianociam patrí. Avšak aj bez snehu nám tu ostane typické rýchle stmievanie sa vonku, pred ktorým nás ochráni rozžiarený vianočný stromček, ktorý prajem, aby pekne svietil v každej ružomberskej rodine. Všetkým Ružomberčanom želám pokojné a radostiplné prežitie vianočných sviatkov v kruhu svojej rodiny a teple svojho domova.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM