Ivana Milanová Rôzne

ROZHOVOR: Vedeli ste, že máme v Ružomberku úspešnú módnu blogerku?

Módny blog, ktorý má na Instagrame viac ako 14 000 sledovateľov, sa rozhodla založiť počas štúdijného pobytu v USA. Pochádza a žije v Ružomberku. Jej meno je Izabela Matúšová (17).

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR: Vedeli ste, že máme v Ružomberku úspešnú módnu blogerku?
Zdroj: Dnes24.sk

Izabela Matúšova – slovenská módna blogerka sa narodila v Ružomberku a žije tu už 17 rokov. Rok žila v Kalifornii v USA a absolvovala tam tretí ročník strednej školy. Teraz pokračuje vo štvrtom ročniku na bilingválnom gymnáziu v Sučanoch.

Ako sa dievča z nášho pomerne malého mesta dostane k móde a blogovaniu? Kto Ťa podporoval v tom aby si si založila blog?

Móda ma bavila už odmalička. Vždy som dlho premýšľala čo si obliecť a radila som aj ostatným čo by sa k čomu hodilo. Sledovala som rôzne módne blogerky a tak ma napadlo že si založím módny blog aj ja. Založila som ho, keď som bývala v USA a tam som si získala veľmi veľa sledovateľov. Dlho som premýšľala aj nad menom blogu. Môj obľúbený módny časopis je VOGUE, a tak som sa rozhodla pomenovať blog podľa neho www.vogueblur.com. Po niekoľkých mesiacoch mi stúpol počet sledovateľov aj na mojom instagrame (@vogue_blur). Keď som sa vrátila na Slovensko všetci ma v tom podporovali. V Ružomberku ma oslovilo veľa dievčat a ľudia mi vraveli komplimenty. Povzbudilo ma to a tak rozvíjam môj blog aj naďalej.

Čo je tvojou inšpiráciou pri vytváraní vlastných kreácii ? Máš nejaké módne vzory?

Niekedy sa inšpirujem aj módou iných zahraničných blogeriek, ale väčšinou sa riadim svojou vlastnou intuíciou. Sledujem rôzne trendy, módne ikony a magazíny. Tiež svetové módne prehliadky od rôznych návrhárov, no musím povedať, že aj niektoré známejšie osobnosti sledujú moju módu. Bola som veľmi milo prekvapená, keď známa slovenská modelka zverejnila na svojom Instagrame, že som jej inšpiráciou.

Aké farby, kúsky oblečenia máš najradšej?

Keď otvoríte ten môj šatník, tak prevažuje biela farba. Celkovo mám rada neutrálne farby, no niekedy, keď mám jednoduchý outfit, tak ho rada doplním farebným doplnkom, alebo niečím zaujímavým až možno extravagantným. Keď mám nejakú zaujímavú vec, tak chcem aby vynikla čo najviac. Preto vždy doladím k tomu jednoduché veci. Veľmi rada dopĺňam outfity zaujímavou kabelkou, alebo topánkami.

Čo považuješ za klasiku a nutnosť každého šatníka?

Podľa mňa by každá baba mala mať také tie „basic“ kúsky. Biele tričko, alebo biela košeľa by nemala chýbať v žiadnej skrini. Keď neviem čo si obliecť, tak jednoduché tričko a rifle sú mojím „go to“ outfitom. Takisto si myslím, že by každá žena mala mať malé čierne šaty, alebo obyčajnú čiernu sukňu. Nesmú chýbať ani lodičky. Nie som najväčšou zástankyňou opätkov, ale využijem ich, keď idem na spoločenské udalosti. Mojím posledným „must have“ kúskom je klasický trench coat krémovej farby. Pôsobí veľmi elegantne, ale aj ležérne. Dá sa využiť na každú príležitosť a hodí sa k úplne k všetkému. Dobré je mať po ruke aj neutrálnu kabelku, možnú doladiť k úplne hocičomu.

Čo hovoríš na poveternostné podmienky v Ružomberku? Zatiaľ moc letným kúskom nepriali. Všimla si si v Ružomberku nejaké tohtoročné letné vychytávky?

Je mi ľúto, že nemáme pekné leto. Tento rok som si nakúpila pekné módne kúsky v Los Angeles, ale bohužiaľ ich už asi nevynosím. Nemáme tu na to vhodné počasie. Videla som pár dievčat nosiť klobúky, čo sa mi veľmi páči. Podľa mňa je klobúk pekným doplnkom a dodá outfitu šmrnc.

Prečítajte si aj:

Pozor na kukuricu!!!

TIPY na VÍKEND: Vyrazte si počas voľných dní v Ružomberku na zaujímavé akcie

Izabela Matúšová
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM