Krimi

Rozmáhajú sa vykrádačky bytov: Plavisko, dvakrát Smreková, ...

S dovolenkovým obdobím pribúdajú krádeže vlámaním do bytov a rodinných domov. Potvrdzujú to tri prípady z minulého týždňa. Okresné riaditeľstvo PZ v Ružomberku vyzýva občanov, aby si pri odchode z domu na akékoľvek krátke či dlhé obdobie zabezpečili svoje obydlie.

Ilustračný obrázok k článku Rozmáhajú sa vykrádačky bytov: Plavisko, dvakrát Smreková, ...
Foto: Jozef Milan

Bytový dom Plavisko

Doposiaľ nezistený páchateľ v pondelok 21. júla v presne nezistenom čase od 09:30 hod. do 12:00 hod. nezisteným predmetom poškodil zámok na vchodových dverách bytu obytného domu na ulici Plavisko v Ružomberku. Z bytu následne odcudzil tablet, 2 notebooky, dámske hodinky s náramkom, náušnice jedny v tvare motýlika a druhé v tvare štvorca, čím poškodenému majiteľovi spôsobil škodu v hodnote asi 800,– € a poškodením zámku vo výške okolo 15 €.

Bytový dom Smreková

V stredu 24. júla v čase od 08.30 hod. do 11.30 hod. sa doposiaľ nezistený páchateľ vlámal do dvoch bytov nachádzajúcich sa na 7. poschodí bytového domu na ulici Smreková na sídlisku Klačno. Z prvého bytu odcudzil finančnú hotovosť v celkovej výške 320,– €. V druhom byte povyhadzoval zo skrine oblečenie, ale nič nenašiel, a tak spôsobil majiteľke škodu „len“ poškodením zámky.

V prípade chytenia páchateľov a dokázania viny im za prečin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.

zdroj: OR PZ Gabriela Tkáčová; ilustračné foto: rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM