Basketbal

Ruža chce vyhrať Stredoeurópsku ženskú ligu: Začína sa dnes, príďte povzbudiť

Od sezóny 1990/1991 ružomberské basketbalistky pravidelne hrávali v niektorej európskej klubovej súťaži. Ročníkom 2014/2015 sa táto éra pre zlú finančnú situáciu skončila. Návrat na medzinárodnú scénu ponúka Stredoeurópska ženská liga. v ktorej prvým súperom MBK je pražská VŠ.

Ilustračný obrázok k článku Ruža chce vyhrať Stredoeurópsku ženskú ligu: Začína sa dnes, príďte povzbudiť
Foto: Jozef Milan

Do súťaže družstvo z Liptova vstúpi v stredu 28. októbra o 17.00 h, keď vo svojej Koniarni privíta VŠ Praha. „Aj vzhľadom na to, že úroveň ženskej extraligy išla dole, je výborným krokom hrať CEWL a medzinárodnou konfrontáciou držať družstvo nejako v pozore. Áno, bojoval som za to, aby sme po roku zahraničnej izolácie hrali túto súťaž. Pre dievčatá je to nová motivácia. Netajím, chceme ju vyhrať, aj keď za najväčšieho favorita považujem rumunskú Albu Iulia. My však v prvom rade potrebujeme ťažké zápasy, aby sme sa posúvali vpred,“ povedal tréner Juraj Suja. Ten prezradil, že po trojtýždňovej pauze pre problémy s kolenom proti „Véeške“ nastúpi aj Katarína Tetemondová.

V minulosti sa v Ružomberku hrával Európsky pohár FIBA. Aj hráčky mrzelo, že sa v tomto trende nepokračovalo, ale s realitou sa zmierili. Teraz je tu nová výzva. „Tešíme sa na CEWL, na nových súperov. Chceme začať víťazstvom a urobíme všetko preto, aby sme sa dostali až do finále a tam boli úspešní,“ vyslovila sa za družstvo jeho kapitánka Zuzana Lázárová.

Ambíciou Ružomberka je vrátiť sa do FIBA Cupu. Priznal to aj manažér klubu Radoslav Popelka, ale časový horizont nechcel konkretizovať. Suja by bol šťastný, keby to vyšlo už v budúcej sezóne.

V CEWL, ktorá funguje od ročníka 2007/2008, štartuje 9 družstiev, Ružomberok je v A-skupine ešte so Slovankou Mladá Boleslav a rumunskou Alba Iulia. V B-skupine je päť tímov – české Kara Trutnov a ŠBK Ostrava, slovenský ŠBK Šamorín, rakúsky Flying Foxes a rumunská Unversita Arad.

  • 28.10. 2015 Streda 17:00 MBK Ružomberok – VŠ Praha
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM