Ivana Milanová Futbal Šport

Ruža remizovala s Dunajskou Stredou

V 11. kole Fortuna ligy privítal v sobotu (01.10.) Ružomberok na svojom trávniku Dunajskú Stredu.

Ilustračný obrázok k článku Ruža remizovala s Dunajskou Stredou
Zdroj: TASR

MFK Ružomberok:Macík – P. Maslo (64. Nagy), J. Maslo, Kružliak, Kupec – Kolčák – Daniel, Chrien, Ďubek (80. Faško), Gál-Andrezly – Mareš (64. Lačný)

Dunajská Streda Tofiloski – Kwin, Ľ. Michalík, T. Huk, Brašeň – Pambou, Ľupták – Štepanovský (87. Ljubičič), Sarr (90. + Živkovič), Pačinda – Polievka (63. Šabala)

Góly: 30. Ďubek, 90. Lačný (z 11 m) – 44., 61. Pačinda (druhý z 11 m)

Rozhodoval: Glova

Žlté karty: Mareš, Chrien – Michalík, Štepanovský, Polievka, T. Huk, Živkovič

Diváci: 1875

Komentár:

Ako prvý medzi žrde vypálil Ľupták a Macík pokus z diaľky vytesnal nad. O chvíľu nato sa do tutovky dostal domáci útočník Mareš, ale zblízka minul bránu. DAC sa snažil byť aktívny, no len po šestnástku súpera. Potom prišla 30. minúta, Mareš sa na ľavej strane predral cez Michalíka a Ďubek v páde i za pomoci žrde doklepol loptu do siete – 1:0. O tri minúty nato Mareš z rohu posadil loptu Kružliakovi na hlavu a Tofiloski vytiahol efektnú „robinsonádu“. V závere polčasu sa hostia usilovne pokúšali ešte niečo s jednogólovým mankom urobiť. V 39. min. Macík zachránil svoje čisté konto pred Pačindom, ktorý zakončil z dvoch metrov, ale z uhla. V 41. minúte po rýchlom útoku hostí brankár Liptákov bez problémov zvládol Štepanovského strelecký pokus. V 44. minúte však už prišlo vyrovnanie, Pačinda po kolmici od Štepanovského využil dieru v strede obrany MFK a po rutinérskom obohratí Macíka zasunul loptu do prázdnej brány.

Druhé dejstvo lepšie otvorili hostia, ktorí sa viac sa tlačili dopredu. V 61. minúte sa aj dočkali vedúceho gólu. Vo „veľkom vápne“ bol J. Maslom faulovaný Ľupták a Pačinda nariadenú penaltu bezpečne premenil. Dunajská Streda sa potom dostala na koňa. O tri minúty neskôr mohol zvýšiť hlavou Šabala, len pár sekúnd potom, ako prišiel na ihrisko. V 73. minúte Macík na roh vyrazil Ľuptákovu delovku spoza šestnástky. DAC aj ďalej pokračoval v ofenzívnom trende. V 89. minúte však prišla domáca akcia, faul Huka na Lačného v pokutovom území a sám Lačný z jedenástky vyrovnal.

MFK Ružomberok – DAC 1904 Dunajská Streda 2:2

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: „Zápas sme slušne rozbehli, dali sme vedúci gól, no po vyrovnaní v závere polčasu akoby na nás padla nejaká nervozita. Hráči ľahko strácali lopty, súperovi sme zbytočne nechali veľa priestoru. Cenné je, že aj napriek takému priebehu sme v závere boli schopní vydolovať bod.“

Krisztián Németh, tréner Dunajskej Stredy: „Prvý polčas priniesol vyrovnaný futbal, súper išiel do vedenia, my sme vyrovnali. Cez prestávku sme sa porozprávali, že to, čo hráme, je málo, že potrebujeme pridať a že naša kvalita je vyššia. Chlapci v druhom polčase potvrdili vysoký potenciál, dali vedúci gól a mali pridať aj tretí. Žiaľ, to sa nestalo a v závere sme inkasovali z penalty. Som šťastný, že sme zvládli posledné dni, mužstvo vyhralo v Prešove, v pohári postúpilo sebavedomo a aj u silného Ružomberka ukázalo svoju kvalitu.“

Foto: ilustračné

Čítajte tiež:

POZNÁVAJTE LIPTOV: Liskovská jaskyňa a Jánošíkova päsť

VEDELI STE, ŽE: Na väčšine križovatiek Ružomberka už máme zelenú vlnu?!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM