Jozef Milan Basketbal

AKTUALIZOVANÉ: Ruža skončila... Ďakujeme!

Basketbalistky MBK Ružomberok prehrali aj v odvete semifinále Európskeho pohára FIBA na palubovke tureckého Kayseri Kaski spor 65:73 a v súťaži skončili. Turecký tím sa vo finále hranom systémom doma-vonku stretne s ruským klubom Dinamo Moskva. Pridali sme vyjadrenie trénera Sviteka.

Ilustračný obrázok k článku AKTUALIZOVANÉ: Ruža skončila... Ďakujeme!
Foto: Jozef Milan

Zverenky trénera Štefana Sviteka išli do Turecka s vysokým 19-bodovým mankom. V prvom polčase podali na palubovke favoritiek bojovný výkon a vyhrali ho o jeden bodík. No na začiatku druhého im skúsenejšie súperky utiekli na rozdiel osem bodov a ten si udržali až do konca.

Kayseri Kaski spor – MBK Ružomberok 73:65 (35:36)

Štvrtiny: 16:20, 19:16, 27:17, 11:12

Zostava a body MBK: Kmeťová 11, Minčíková 7, Parkerová 6, Černáková 6, Holmesová 4 (Tetemondová 20, Anderssonová 5, Baburová 3, Lukačovičová 3, Brezániová). TH 35/27 – 26/19, trojky: 4:8, fauly: 24:28; /prvý zápas: 79:60, do finále postúpil Kayseri/

Ružomberčanky sa hneď na začiatku duelu ujali vedenia po úspešnej trojke Černákovej, no domáce favoritky rýchlo otočili a v 5. minúte viedli 10:7. Potom premenili trojkové pokusy Kmeťová a Holmesová a hostky vyhrávali 13:10. Vo ôsmej minúte zvýšili náskok už na šesť bodov 20:14, no domáce im vyšší rozdiel nedovolili a po sedembodovej sérii zmenili stav na 21:20. Ružomberčanky však bojovali aspoň o tú malú šancu na postup a ešte dvakrát sa odtrhli na päť bodov. Turkyne si však veľký náskok z prvého zápasu pozorne strážili a vždy, keď sa zdalo, že ich súperky by mohli ísť do trháku, zabrali. Ružomberčanky tak nakoniec vyhrali prvý polčas iba o bodík 36:35.

V druhom už domáce hráčky nenechali nič na náhodu a rýchlo si vypracovali osembodový náskok, ktorý si pozorne strážili. Maltsiová v 32. minúte zvýšila na 66:55 a ružomberský tréner si vypýtal oddychový čas. Ten však jeho zverenkám príliš nepomohol a nenakopol ich k záverečnému tlaku. Z Turecka tak odišli s prehrou o osem bodov.

Štefan Svitek, tréner Ružomberka: „Odohrali sme dva absolútne rozličné polčasy. Prvý, aj napriek drobným chybičkám, bol z našej strany vydarený, skvele fungovala najmä obrana. Druhá polovica súboja bola doslova katastrofálna, zosypala sa nám organizácia hry a odišla streľba.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM