Ivana Milanová Krimi

Ružomberčan Albert (54) odišiel z tohto sveta rovnakým spôsobom ako jeho syn. Obesil sa!

V pondelok (27.6) v skorých ranných hodinách uverejnil Albert dlhý status na Facebooku. Vypovedal v ňom dôvody, pre ktoré sa rozhodol ukončiť svoj život. Boli to posledné slová určené jeho priateľom.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberčan Albert (54) odišiel z tohto sveta rovnakým spôsobom ako jeho syn. Obesil sa!
Zdroj: Facebook

O tejto smutnej udalosti informoval internetový portál pluska.sk. Alberta poznali mnohí z nášho mesta. Bol to aktívny športovec, bývalý učiteľ telesnej výchovy a tréner dorastencov vo futbale. Na jeho facebookovom profile sa s ním lúči množstvo priateľov práve zo športového prostredia, v ktorom aktívne pracoval.

Jeho smrť však najbližších priateľov, či susedov až tak neprekvapila. Mal ťažký život a nevládal odolávať osobným problémom. Jeho syn sa ako 16-ročný obesil a rozpadlo sa mu prvé manželstvo. Potom však našiel šťastie a mal dve dcérky s novou partnerkou Luciou. Práve po odchode druhej manželky a ich detí z bytu nezvládol životnú situáciu a rozhodol sa prehrať svoj boj.

„Robil som všetko pre to, aby sa vrátili, ale v posledných dňoch som sa dozvedel, že Lucia má vážny vzťah a to mi zlomilo väz. Povedala mi, že sa nikdy ku mne nevráti a pre mňa preto život na tomto svete nemá už žiadny význam. Veľmi ich všetky 3 ľúbim a dúfam, že budem môcť byť ich anjelom a hlavne ochrancom,“ píše v poslednom statuse.

Okolo pol piatej ráno (asi dve hodiny od publikovania statusu) hasiči vylomili dvere a dostali sa do bytu, kde našli telo bez známok života.

Plné znenie jeho verejnej rozlúčky:

Prepáčte mi to všetci, nie je to žiadny skrat ani unáhlené konanie, je to premyslený čin. Celý svoj život som sa snažil najviac ako som vedel a nemal som ľahký život. V mladosti sa mi aj celkom darilo, boli aj nejaké úspechy, ale potom som sa oženil. A to nebol kamarát, čo mi toto poradil. Vychovával som syna najlepšie ako som vedel, no v 16 rokoch ma opustil navždy. Tak som sa snažil začať odznova, s Luckou sa nám narodili 2 krásne dcéry a ja som robil, čo som vedel, ale darilo sa mi postupne zarábať stále menej a menej peňazí. Vždy som sa trochu bál, že Lucku stratím, že raz príde niekto mladší, väčší, silnejší a hlavne bohatší a stalo sa. Možno práve preto som robil niekedy chyby, až som ju stratil úplne. Odkedy Lucia odišla a vzala si aj deti, odvtedy pomaly zomieram, trvá to už vyše pol roka ale bojoval som. Neodsudzujte ma zato, lebo nepoznáte celý môj smutný životný príbeh a hlavne toto posledné obdobie. Nehovorte, že toto sa nerobí, opustiť takto deti. Ja som ich neopustil, oni s matkou opustili mňa. Ja by som ich neopustil nikdy. Stále som veril, že sa vrátia, robil som všetko preto, aby sa vrátili, ale v posledných dňoch som sa dozvedel zásadnú vec, že Lucia má vážny vzťah a tá mi zlomila väz. Povedala mi, že nikdy sa ku mne nevráti a pre mňa preto život na tomto svete nemá už žiadny význam. Veľmi ich všetky 3 ľúbim a dúfam, že budem môcť byť ich anjelom a hlavne ochrancom. Žil som pre moje deti, robil som, koľko som vládal, nikdy v živote ma nevideli pod vplyvom alkoholu ani s cigaretou v ruke. A dal by som im úplne všetko, aj vlastné orgány, len aby boli zdravé a šťastné. Chcel som ich ešte toľko toho naučiť. Ale už nevládzem. Ja nie som chorý, iba som reálne zhodnotil, že už nevládzem sa takto ďalej trápiť. V poslednej dobe sa mi zosypalo takmer všetko. Bez mojich dcér môj život nemá žiadny zmysel. Nerobte nič, nikoho nevolajte, ja už som na ďalekej ceste, mne už nepomôžete, nech sa ľudia vyspia, ráno sa všetko bude riešiť. Ďakujem všetkým, čo mi akokoľvek v živote pomohli a ak nejako môžete, pomôžte mojim deťom. Nech sú aspoň chvíľu šťastné. Ešte sú malé a veľa veci nechápu. Zobrala mi dcéry, tak idem za synom. Pohreb si neželám a nepíšte mi tu bezduché a neosobné R.I.P. Neznášal som to. Radšej napíšte niečo veselé, čo vás prvé napadne pri spomienke na mňa. Zbohom všetci. Je koniec .

Zdroj: pluska.sk, Facebook

Prečítajte si aj:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…nicil-242616

http://ruzomberok.dnes24.sk/…ieste-242459

Ružomberčan Albert (54) odišiel z tohto sveta rovnakým spôsobom ako jeho syn. Ob
3
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: pluska.sk/dnes24
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM