Ivana Milanová Rôzne Správy

Ružomberčania dajte si pozor: Meteorológovia varujú náš okres!

Najbližšie dva dni môžeme čakať nepríjemné počasie. Zima ešte určite nepovedala posledné slovo a pridá sa k nej vietor. Potvrdzujú to aj slová meteorológov, ktorí vydali výstrahu II. stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberčania dajte si pozor: Meteorológovia varujú náš okres!
Zdroj: TASR

So silnejším vetrom na hrebeňoch hôr pre niektoré oblasti Slovenska. Výstrahu druhého stupňa vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Žilina, Martin, Dolný Kubín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, ale aj Banská Bystrica a Brezno.

Pre Ružomberok vydali výstrahu II. stupňa. „V okrese Ružomberok sa na sa na horách nad pásmom lesa očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 115 – 140 km/h“, píšu meteorológovia na svojej oficiálnej stránke.

Na nepríjemný vietor sa musíme pripraviť od stredy (22.2.) 10:00 hod. do piatka (24.2.) zhruba 12:00 hod..

Ako ďalej dodali pracovníci SHMÚ, táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Slovenská správa ciest upozorňuje vodičov na zvýšené riziko vzniku námrazy a poľadovice na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a vodných tokoch. Pozor si treba dávať aj na úsekoch s nižšou viditeľnosťou.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM