Jozef Milan Rôzne

Ružomberčania, nebuďte prekvapení: Nečakaná návšteva sa môže pýtať na vaše príjmy

Zisťovanie o výške a vývoji príjmov v rôznych typoch domácnosti na Slovensku uskutočňuje v týchto dňoch Štatistický úrad SR. Jedným zo 150 obcí a miest, kde sa prieskum uskutočňuje, je aj Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberčania, nebuďte prekvapení: Nečakaná návšteva sa môže pýtať na vaše príjmy
Foto: Jozef Milan

Štatistický úrad SR pravidelne realizuje zisťovanie údajov pre štatistiku rodinných účtov. Účelom štatistického zisťovania je o. i. získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky zisťovania sa využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému ŠU SR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2016 vybraných viac ako 150 obcí, medzi nimi aj Ružomberok. Do zisťovania je zaradených viac ako 2100 domácností. Zisťovanie sa uskutoční od 1. februára 2016 do 30. apríla 2016.

V tomto období vybrané domácnosti navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a z. č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov. Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky.

Zdroj: su sr/ ruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM