Jozef Milan Stolný tenis

Ružomberčanka Alena Kánová zložila olympijsky sľub

Športovci, ktorí budú reprezentovať Slovensko na blížiacich sa paralympijských hrách v Londýne (29. augusta - 9. septembra), zložili v stredu 22.augusta v Prezidentskom paláci v Bratislave za prítomnosti hlavy štátu Ivana Gašparoviča slávnostný sľub.

Slovensko bude v Londýne reprezentovať 34 športovcov, pričom celá výprava má 66 členov. Najpočetnejšou skupinou medzi športovcami sú stolní tenisti. Medzi ôsmymi je Alena Kánová jediná žena. Ružomberčanka sa z paralympiády ešte nikdy nevrátila bez medaily. Jej prvá v Sydney v roku 2000 znamenala neuveriteľné zlato vo dvojhre. O štyri roky v Aténach bola bronzová a v Pekingu 2008 skončila na 2. mieste.

V rámci prípravy na XIII. paralympijské hry v Pekingu sa slovenskí reprezentanti zúčastnili v júni na 2. ročníku turnaja Romania Cup v stolnom tenise telesne postihnutých. Na výborne obsadenom turnaji okrem Európanov štartovali aj ázijskí hráči, najmä z Číny. Alene Kánovej sa darilo a vyhrala súťaž jednotlivkýň.

Pred štyrmi rokmi v Pekingu získali Slováci šesť cenných kovov, dva zlaté, tri strieborné a jeden bronzový. Ružomberok drží Alene Kánovej palce, aby sa aj zo štvrtej olympiády vrátila s cenným kovom.

ruzomberok24/ tasr foto: www.skst.sk

RK stol.tenis kanova
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM