Krimi

Ružomberčanka Viera (21) a Porúbčan Vlado (22) lúpili v herni: Polícia žiada o pomoc pri pátraní

Minulý utorok nad ránom zamaskovaná dvojica s pomocou mladého dievčaťa (15) prepadla herňu v Dolnom Kubíne. Muž s nožom v ruke vyhrážkami zabitím donútil zamestnankyňu, aby im vydala hotovostnú tržbu. Polícia žiada o pomoc a upozorňuje, že hľadaný Vladimír Čonka môže byť ozbrojený.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberčanka Viera (21) a Porúbčan Vlado (22) lúpili v herni: Polícia žiada o pomoc pri pátraní
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ Policajného zboru v Dolnom Kubíne obvinil 15-ročnú mladistvú, 21-ročnú Vieru z Ružomberka a 22-ročného Vladimíra z Liptovskej Porúbky zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinená mladistvá, po predchádzajúcej spoločnej dohode so spoluobvinenými, 19. mája v čase okolo pol šiestej hodine ráno vošla do objektu herne v Dolnom Kubíne, aby zistila, kto sa v nej nachádza. Potom vyšla z herne a ostatným obvineným oznámila, že robí len jedna zamestnankyňa. „Tí sa zamaskovali, vošli do vnútra, kde nožom ohrozovali obsluhujúcu ženu a pod hrozbou zabitia žiadali od nej peniaze. Tá im z obavy o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť vo výške 480.-€. Obvinení jej zobrali aj mobilný telefón a z miesta ušli na parkovisko. Tam ich čakala mladistvá obvinená a spoločne odišli na neznáme miesto,“ informoval Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Žiline. Ku zraneniu osôb nedošlo, vznikla však predbežná škoda vo výške 505.-€.

Obvinené ženy sú stíhané na slobode. V prípade dokázania viny hrozí dospelým obvineným trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov. Mladistvej obvinenej hrozí trest polovičný.

Pátranie

V súvislosti s týmto prípadom polícia v Dolnom Kubíne pátra po 22-ročnom obvinenom Vladimírovi Čonkovi, bytom Liptovská Porúbka, okres Liptovský Mikuláš (fotogaléria). Pozor, hľadaný muž môže byť ozbrojený! Hľadaná osoba migruje v rámci Slovenskej republiky a nie je vylúčené, že odcestovala aj mimo jej územie.

Popis osoby: vysoká 160 cm, strednej postavy, čierne vlasy, hnedé oči Zvláštne znamenia: tetovanie obrazca na obidvoch rukách

Akékoľvek informácie k hľadanej osobe žiadame občanov nahlásiť na najbližší útvar Policajného zboru, alebo na bezplatnú telefónnu linku 158.

Ilustračné foto: tasr

Polícia pátra - prepad herne v DK
2
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM