Jozef Milan Krimi

Ružomberok a pokútny biznis: Na ulici kúpite voňavky aj nože

Mestskí policajti v Ružomberku zdokumentovali v poslednom septembrovom týždni dva prípady, keď cudzí občania nelegálne "obchodovali" na území mesta. Dve Rómky z Dolnej Stredy a dvaja muži z Nitry zaplatili blokové pokuty.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok a pokútny biznis: Na ulici kúpite voňavky aj nože
Foto: Jozef Milan

Dve Rómky, predávajúce voňavky v pešej zóne, oznámili občania v pondelok 22. septembra v poobedňajších hodinách. Operačný príslušník pomocou kamerového systému ženy identifikoval a vyslal na miesto hliadku mestskej polície. Na základe popisu hliadka skontrolovala ich totožnosť a zistila, že ide o obyvateľky Dolnej Stredy, Ruženu (31) a o rok staršiu Žanetu. Hliadka im obidvom za priestupok na úseku podnikania uložila blokovú pokutu.

O deň neskôr riešili mestskí policajti podobné porušenie zákona na parkovisku jedného obchodného domu na Bystrickej ceste. Tentokrát šlo o dvoch mužov z Nitry, konkrétne o 43-ročného Stanislava, ktorému pri predaji nožov pomáhal 16-ročný Roman. Aj v tomto prípade hliadka riešila neoprávnené vykonávanie obchodnej činnosti uložením blokových pokút.

zdroj: Roman Jankovič, MsP RK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM