Jozef Milan Basketbal

Ružomberok čaká na basketbalových súperov

V piatok večer sa Mestský basketbalový klub Ružomberok dozvie, s ktorými súperkami sa stretne v Európskej pohárovej súťaži EURO-CUP. V Nemeckom Mníchove sa koná žreb súťaží FIBA. Náš tím bude v hre už po desiaty krát za sebou.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok čaká na basketbalových súperov
Foto: Jozef Milan

V ústredí FIBA Europe sa žrebovania zúčastnia prezident klubu Stanislav Bella a manažér Stanislav Onuška. Od prezidenta klubu sa dozvieme základné informácie zaraz po losovaní. „Celkovo by malo štartovať v tejto súťaži aspoň 32 družstiev. Veľmi by som si prial atraktívnych, ale zároveň zdolateľných súperov,“ vyslovil svoje želanie pre klubovú stánku Stanislav Bella. V rámci žrebovania bude Ružomberok patriť k nasadeným družstvám. Účastnícky vklad Ružomberka do Európskeho pohára FIBA je viac ako 20 tisíc eur.

Posila zo Slovinska

Slovinka Katarina Ristić (29 rokov, výška 174 cm) sa stala ďalšou posilou basketbalovej Ruže. Hráčka je zároveň členkou reprezentácie svojej krajiny. „Je to skúsená rozohrávačka,“ povedal o nej generálny manažér MBK Ružomberok Stanislav Onuška. Pôsobila už vo viacerých tímoch Európy, hrávala napríklad v Turecku, Grécku, Maďarsku a Taliansku. „V predchádzajúcej sezóne obliekala dres tureckého celku Botas Adana, potom zbierala body vo švédskom družstve BBK Viking Solna,“ dodal Onuška.

zdroj: www.mbkruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM