Ivana Milanová Futbal Šport

Ružomberok chce atakovať 5. miesto, Hrnčár: "Až jar to ukáže"

Až samotné výsledky v jarnej časti futbalovej Fortuna ligy 2016/2017 podľa slov trénera MFK Ružomberok Norberta Hrnčára dokážu, či jeho zverenci dobre pracovali počas zimnej prípravy.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok chce atakovať 5. miesto, Hrnčár: "Až jar to ukáže"
4
Galéria
Zdroj: TASR

O pripravenosti Liptákov na jar na utorňajšej tlačovej konferencii okrem Hrnčára informovali generálny riaditeľ Ľubomír Golis, nový manažér Milan Bezák (do klubu sa vrátil po 13 rokoch-pozn.) a kapitán mužstva Marek Sapara.

Ružomberčania sa na jarné boje hotovali takmer výlučne v domácich podmienkach. Absolvovali aj šesťdňový zápasový výjazd do Čiech. „Urobili sme všetko, čo sme chceli. Až samotná jar ale ukáže, do akej miery príprava splnila svoj účel. Počasie bolo veľmi náročné, ale sme to zvládli. Čo mne chýbalo, a iste aj hráčom, tak prírodná tráva,“ povedal kouč po jeseni piate tímu tabuľky.

Mužstvo v príprave odohralo sedem zápasov s bilanciou 2–2– 3. V Prahe Ružomberčania utŕžili dve veľké facky – od Sparty 0:5 a od Slávie 1:6. Okrem gólostroju proti Martinu (10:0), futbalisti spod Čebraťa už len dvakrát trafili do čierneho.

To môže byť mementom. „Áno, pražské výsledky nie sú príjemné. Celkove v štyroch stretnutiach sme neskórovalo, no na druhej strane ma teší, že boli zápasy, v ktorých si chlapci udržali čisté konto. Verím, že v lige vždy nejaký gól, dva, dáme a naladíme sa na správnu strunu. Dôležité je, aby sa neinkasovalo,“ poskytol svoj pohľad lodivod MFK.

Z jesenného kádra sa porúčali dvaja hráči zo základnej zostavy:Martin Chrien (z hosťovania si ho stiahla Viktoria Plzeň) a Kristián Kolčák (po skončení zmluvy sa rozhodol pre maďarský FC Gyirtmót Györ).

Do kabíny pribudlo len jedno nové meno, je ním 19–ročný ofenzívny stredopoliar Dalibor Takáč z VSS Košice. Ružomberok v zime skúšal viacerých hráčov, ale nikto z nich nenaplnil predstavy klubu.

Zdroj: TASR

„Stále platí predsezónny cieľ, skončiť lepšie ako vlani, keď to bolo 6. miesto. Od štvrtej priečky nás delia štyri body a ešte chlapci majú k dobru neodohraný jesenný zápas v Michalovciach. Bol by som rád, keby sme sa posunuli oproti jeseni o jeden stupienok vyššie,“ naformuloval jarné ambície Golis.

Po dlhšej pauze sa na jarné boje chystá aj kapitán „Ruže“ Marek Sapara. „Už ma netrápia bolesti vychádzajúce z platničky, ale chodím ešte na špeciálne cvičenia. Mám ešte nejaké resty, ktoré musím dobiehať, ale postupne sa budem pripájať k mužstvu. Urobím všetko preto, aby som čo najskôr bol na ihrisku,“ uviedol sa viacnásobný slovenský reprezentant.

Káder MFK Ružomberok pre jar FL 2016/2017:

Brankári: Ľuboš Hajdúch, Matúš Macík, Ivan Krajčírik

Obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Šimon Kupec, Peter Maslo, Matej Čurma, Jozef Menich

Stredopoliari: Matúš Kmeť, Michal Faško, Peter Gál-Andrezly, Tomáš Gerát, Martin Nagy, Lukáš Ondrek, Jakub Kudlička, Erik Daniel, Tomáš Ďubek, Marek Sapara, Dalibor Takáč

Útočníci: Mário Almaský, Jakub Mareš, Andrej Lovás, Štefan Gerec, Miloš Lačný

  • Príchody: Dalibor Takáč (z VSS Košice), Štefan Gerec (návrat z hosťovania – Tatran Lipt. Mikuláš), Lukáš Ondrek (návrat z hosťovania – Fomat Martin), Marek Zsigmund (návrat z hosťovania – ŠKM Liptovský Hrádok), Matej Lovás (návrat z hosťovania – ŠKM Liptovský Hrádok)
  • Odchody: Kristián Kolčák (skončenie zmluvy), Martin Chrien (ukončenie hosťovania), Juraj Vavrík (skončenie zmluvy), Richar Bartoš (skončenie zmluvy), Ivan Kotora (skončenie zmluvy), Miroslav Almaský (skončenie zmluvy)
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM