Jozef Milan Basketbal

Ružomberok na domácej palubovke rozobral Sion

Basketbalistky MBK Ružomberok si v 2.kole Európskeho pohára FIBA neuveriteľne hladko poradili s tímom Sdent Helios Sion.

Aktuálny líder švajčiarskej súťaže nezachytil už úvod zápasu. Po vyrovnaní na 2:2 sa hostky na dlhé minúty strelecky odmlčali a Ružomberok za sedem minút viedol 16:2. Po prvej štvrtine viedli hráčky domáceho tímu o 17 bodov, pričom tento náskok v ďalších fázach iba narastal. Sion sa nedokázal priblížiť ani len na dostrel a Ruža si tak víťazstvo zariadila prakticky už v prvom polčase, keď tesne pred prestávkou viedla o 30 bodov – 48:18. V druhej časti hry sa síce Švajčiarky pomaly doťahovali, lenže zmazať obrovské manko z úvodu sa im už nepodarilo. Ružomberok napokon svojho súpera z G skupiny deklasoval vysoko 84:45. V európskej klubovej súťaži číslo dva sa basketbalistky MBK najbližšie predstavia 17. novembra na palubovke francúzskeho tímu Basket Landers a potom doma 23. novembra privítajú v odvete srbský Partizan Belehrad.

Ivan Kurilla, tréner MBK Ružomberok: „Odohrali sme zápas výborným súperom, ktorý svoje kvality potvrdil v predošlom kole. Teší nás, že sme v úvode zápasu zahrali dobre v obrane, lebo práve z toho musíme vychádzať. Na palubovke sme boli aktívni a pohybliví, vyvážená bola hra medzi pivotkami a krídlami, čo v predchádzajúcich zápasoch chýbalo. Vieme, že tento ročník FIBA cupu je úplne iný. Myslím, že šancu ísť ďalej majú práve tímy, ktoré si udržia domáce víťazstvá. Všetky družstvá, ktoré sú v našej skupine majú veľkú kvalitu, víťazstvo je pre nás veľmi vzácne, dosiahli sme ho po kolektívnom výkone všetkých hráčok, ktoré nastúpili na ihrisko.“

Erik Lehman, tréner Sdent Helios Sion: „Myslím, že sme sa dnes ponáhľali do hotela, ako tím sme odohrali veľmi zlý zápas. Pravdepodobne to bolo preto, že Ružomberok hral naopak veľmi dobre. Myslím, že naše hráčky nepochopili ako majú hrať Fiba cup na súperovej palubovke. Nerozumeli, že musia kontrolovať tempo a solídne brániť. Stále sme boli o 10 až 15 bodov pozadu a zápas bol prakticky rozhodnutý už po piatich minútach. Bola to pre nás lekcia a v ďalších dvoch zápasoch, ktoré odohráme vonku, na to budeme reagovať.

MBK Ružomberok (SR) – Sdent Helios Sion (Švaj.) 84:45 (24:7, 31:15, 12:10, 17:13) Zostava a body Ružomberka: Tetemondová 17, Štěpánová 15, Guzmanová 13, Brezániová 6, Anderssonová 2 (Černáková 17, Lásková 12, Felixová 2, D. Baburová a Mackulínová po 0) Najviac bodov Sionu: Elyová 17, Vujovičová 10 TH: 11/8 – 6/5, fauly: 12 – 15, trojky: 5 – 4, Rozhodovali: Miodrag Licina (Srbsko) – Per-Kristian Larsen (Nórsko), Elena Chernova (Rusko), 800 divákov

Autor textu: Petra Janigová

Basket ženy RK
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM