Samospráva

Ružomberok pripravuje investície za takmer dva milióny eur: Pozrite, kam potečie najviac peňazí!

Ružomberská mestská samospráva plánuje v roku 2016 zrealizovať investičné akcie za takmer dva milióny eur. Najväčšou investičnou akciou v tomto roku bude postavenie Domu UNESCO vo Vlkolínci (na titulke vidíte prepokladaný vizuál).

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok pripravuje investície za takmer dva milióny eur: Pozrite, kam potečie najviac peňazí!
Zdroj: Dnes24.sk

Domu UNESCO vo Vlkolínci by sa mal postaviť za 300.000 eur, začiatok prác je naplánovaný v jarných mesiacoch. Okrem tejto investičnej akcie sa budú stavať aj niektoré ďalšie, na ktoré získal Ružomberok zdroje počas výjazdového rokovania vlády v minulom roku. Hlavný mestský cintorín čaká dobudovanie infraštruktúry za 120.000 eur. Opravené budú aj miestne komunikácie v Ružomberku, na čo bolo vyčlenených 122.000 eur. Obidve investičné akcie sa majú zrealizovať v tomto roku.

„Zámerom vedenia mesta nie je len realizácia malých, drobných investičných akcií v rámci jednotlivých obvodov Ružomberka, ale aj uskutočnenie veľkých investícií, ktoré pomôžu rozvíjať naše mesto a jeho časti,“ zdôraznil v tejto súvislosti primátor Igor Čombor.

Úplne nový povrch dostane za 200.000 eur cesta na Horskej ulici v Novej Hrboltovej, pokračovať sa bude v rekonštrukcii Základnej školy Sládkovičova za 100.000 eur, v mnohých lokalitách Ružomberka pribudnú nové parkovacie plochy a chodníky pre peších. V centre sa vybuduje obslužná komunikácia na Mlynskej za 50.000 eur, ako aj chodník od Podhory popri knižnici za 40.000 eur.

Čítajte tiež:

Horolezec (30) sa rútil desiatky metrov dole Brankovským ľadopádom! Ťažko zraneného ho odviezol vrtuľník

Najväčšie investičné akcie v roku 2016
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM