Ivana Milanová Správy Samospráva

Ružomberok sa odel do bronzového rúcha

Športovcom, reprezentujúcim naše mesto, sa podarilo naozaj skvelým spôsobom zviditeľniť centrum dolného Liptova. Darilo sa najmä futbalistom, no nezaostávali ani basketbalistky, či už ženy, alebo juniorky.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok sa odel do bronzového rúcha
Zdroj: Mesto Ružomberok

Po jedenástich rokoch si hráči Mestského futbalového klubu (MFK) Ružomberok zahrajú európsku súťaž. Rozhodlo sa o tom uplynulý piatok, kedy zverenci Norberta Hrnčára uspeli 1:0 na štadióne v Podbrezovej, kde ich prišla podporiť aj stovka priaznivcov nášho fanklubu Concordia 1906. Liptáci vyhrali gólom Daniela, a zabezpečili si tak vynikajúce (konečné) tretie miesto v lige a účasť v predkole Európskej ligy.

Oslavovať môžu aj basketbalistky Mestského basketbalového klubu (MBK) Ružomberok, pretože obhajobou bronzovej medaily znovu potvrdili svoju príslušnosť medzi slovenskou elitou, a domácou návštevnosťou na úrovni 650 divákov (priemer za sezónu) dokonca predbehli všetky ostatné kluby na Slovensku! V sérii o tretie miesto zdolali zverenky Juraja Suju Šamorín 2:1.

Takéto výnimočné úspechy športu môžu Ružomberku podobne veľké mestá na Slovensku len závidieť.

Darilo sa aj juniorkám MBK, ktoré sa z medaily tešili po dlhých desiatich rokoch. Mladé nádeje Ružomberka, ktoré vedie tréner Michal Porubčan, sa po zaslúženom prebojovaní na finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska dočkali cennej výhry nad Popradom, a v najvyššej súťaži tak získali nádherné tretie miesto.

Primátor Ružomberka Igor Čombor vyzdvihol úspechy našich športovcov, pričom pripomenul, že najmä na rozpočte basketbalového klubu sa veľkou mierou podieľa radnica. „Kľúčovou, v otázke futbalu, ale aj basketbalu, je však podpora Milana Fiľa a spoločnosti Eco-Invest. Okrem toho sa značnou sumou podieľa na fungovaní futbalového klubu aj náš papierenský gigant Mondi SCP Ružomberok."

Futbalistom, ale aj basketbalistkám, úprimne blahoželáme, ďakujeme im za šírenie dobrého mena nášho mesta a veríme, že sa podobných úspechov dočkáme aj v budúcnosti, uzavrel prvý muž mesta Igor Čombor.

FOTO: Rudolf Maškurica, Tomáš Mlynárik

Zdroj: Mesto Ružomberok
Zdroj: Mesto Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM