Ivana Milanová Rôzne Správy

Ružomberok sa prvého novorodeniatka v Novom roku 2017 dočkal až 2.januára

Zaujímavosťou minulého roka je, že v obidvoch liptovských nemocniciach, v Liptovskom Mikuláši aj v Ružomberku, sa narodil zhodný počet detí - 606.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok sa prvého novorodeniatka v Novom roku 2017 dočkal až 2.januára
Foto: Tomáš Batiz

Prvým novoročným bábätkom na Liptove je dievčatko, na svet prišlo v nedeľu 1. januára o 21.53 h v liptovskomi­kulášskej nemocnici. Terezka sa narodila rodičom Marte a Andrejovi Priehradníkovcom, po narodení vážila 3440 gramov a merala 51 centimetrov.

V Ružomberku sme sa prvého narodeného dieťaťa v roku 2017 dočkali až v noci 2.1.2017. Je to chlapček a rodičia zo Švošova mu dali meno Tomáš. Narodil sa 45 minút po polnoci, vážil 3300 gramov a meral 49 centimetrov.

V obidvoch liptovských nemocniciach priviedli v roku 2016 na svet zhodný počet detí. V Ružomberku sa podľa hovorkyne Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Petry Diškovej narodilo 606 detí pri 596 pôrodoch, v Liptovskom Mikuláši to bolo pri 600 pôrodoch.

„Rodičia dávali vlani dievčatám najčastejšie mená Ema, Natália, Viktória, Sofia, Nina a Kristína. Najčastejšie mená pre chlapcov boli Michal, Martin, Tomáš, Adam, Matej a Tobias. Rodičia využili celkom 109 dievčenských a 99 chlapčenských mien,“ " doplnil pre TASR Oldřich Drahovzal, primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Liptovskej nemocnice s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu.

Foto ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM