Futbal

Ružomberok vybojoval cennú remízu v Zlatých Moravciach a získal v lige prvý bod

V 2. kole Fortuna ligy stáli proti sebe tímy, ktoré v úvodnom kole svoje zápasy prehrali. MFK doma so Žilinou 0:1 a Zlaté Moravce v Trnave 0:3. Obaja tréneri po remíze 1:1 potvrdili, že výsledok je spravodlivý.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok vybojoval cennú remízu v Zlatých Moravciach a získal v lige prvý bod
Foto: Jozef Milan

ViOn Zlaté Moravce – MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Góly: 43. Sabo – 66. Turčák. Rozhodoval: Glova. ŽK: Charizopulos, Pavlenda – Greššák, Almaský, Nagy. 1048 divákov.

ViOn Zlaté Moravce: Novota – Pavlenda (79. Pilát), Nikoloč, Štrbák, Chren – Orávik, L. Kováč, Sabo, Charizopulos – Ďurica (61. Szöke), Valenta (76. Mashike)

MFK Ružomberok: Lešňovský – Greššák, Práznovský, Kružliak, Lovás – Nagy – Ľupták, Bartoš, Turčák, Almaský – Zreľák (84. Gerát)

Úvodné dejstvo prinieslo medzišestnástkový futbal s množstvom osobných súbojov. Prvú streleckú príležitosť priniesla 12. minúta, keď Ďurica uvoľnil Kováča, ale jeho strelu odvrátil na rohový kop Kružliak. Do vedenia mohli ísť domáci v 19. min, keď Kováč skvelou prihrávkou vysunul Orávika, ten išiel sám na ružomberského gólmana, ale v koncovke zlyhal. Po polhodine hry Pavlenda posunul loptu Orávikovi, ale jeho strela z 25 m letela vysoko nad bránu hostí. V 43. min Ďurica poslal center na hranicu malého vápna a nekrytý Sabo vydarenou hlavičkou otvoril gólový účet zápasu.

Do druhého polčasu vstúpili hostia ako vymenení. Najskôr v 48. min po štandardnej situácii Lovás hlavou mieril vedľa ľavej žrde a vzápätí prvý strelecký pokus hostí medzi žrde Nagya Novota s prehľadom kryl. V 55. min Nagy poslal prudkú strelu z 18 m, ale pozorný Novota vyrazil. Na opačnej strane sa v dobrej pozícii ocitol Kováč, jeho dobre mierenú strelu gólman hostí vytlačil na roh. Vyrovnávajúceho gólu sa Ružomberok dočkal v 66. min, keď na loptu ktorá prešla celou šestnástkou si počkal nekrytý Turčák a nechytateľnou krížnou strelou prekonal bezmocného Novotu. V 77. min sa nadýchol k veľkému sólu Orávik, jeho strele chýbali centimetre. V 86. min vyšla domácim kombinácia na jeden dotyk, ale Kováč vo výbornej pozícii trestuhodne prestrelil. Nakoniec sa body po remíze spravodlivo delili.

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: „Bolo to stretnutie dvoch rôznych polčasov. My sme chceli odčiniť neúspech v Trnave. Prvý polčas bol slušný, aktivita z našej strany bola na dobrej úrovni. V druhom polčase asi strach o výsledok zväzoval mojim hráčom nohy. Súper zaslúžene vyrovnal a remíza je spravodlivá. Verím, že sa budeme postupne zlepšovať.“

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: „Do zápasu sme vstúpili s rešpektom, čo je vzhľadom k veku týchto chlapcov pochopiteľné. Polčasové vedenie domácich bolo zaslúžené. Po zmene strán sme zvýšili aktivitu a nakoniec sa nám podarilo vyrovnať pekným gólom Turčáka. Myslím, že vzhľadom na priebeh stretnutia je remíza spravodlivá.“

ilustračné foto: rk24

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM