Jozef Milan Rôzne

Ružomberská Polytechnika hostila formuly

V stredu, 23.novembra, v areále Strednej odbornej školy polytechnickej na Sládkovičovej ulici pokračovala Študentská formula okolo Slovenska, ktorou Strojnícka fakulta Slovenskej technickej univerzity v Bratislave oslovuje potenciálnych študentov.

Po Zvolene a Poprade zavítal tím študentov a pedagógov z bratislavskej strojáriny do centra dolného Liptova s projektom oslovenia stredoškolských študentov hlavne maturitných ročníkov za účelom prezentácie SjF STU ako nástroja pre dosiahnutie životného cieľa. Lákadlom pre stredoškolákov bola prezentácia dvoch formúl, elektrickej a benzínovej, ktoré si strojári priviezli na nákladnom aute.

V telocvični SOŠ-ky prebiehala súťaž medzi štyrmi školami, dvomi oravskými a dvomi liptovskými. Technikom domácej školy boli súpermi gymnazisti z domáceho Gymnázia sv.Andreja, z Trstenej a Námestova. V súťaži 4-členných družstiev stredoškoláci dokazovali svoju zručnosť v montáži a demontáži jednoduchých strojných zariadení, znalosti o SjF STU a strojárskom priemysle na Slovensku, a tiež športovú šikovnosť. Víťazom vo vyrovnanom duele sa stal tím domácej Polytechniky. Vecné ceny súťažiacim odovzdával dekan fakulty prof.Ľubomír Šooš, rodák z ružomberskej mestskej časti Biely Potok, podľa ktorého absolventi SjF STU majú jednú z najvyšších úspešností pri získavaní zamestnania spolu s nadpriemerným nástupným platom. Mottom vysokoškolskej cesty okolo Slovenska je výrok Wernera von Siemensa:„Nejde o to, ísť hlavou proti múru, ale skôr o to, nájsť očami dvere.“

RK - Formula SjF STU
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM