Jozef Milan Samospráva

Ružomberská radnica sa prihlásila do tretieho ročníka kampane Do práce na bicykli

Do národnej kampane zameranej na podporu nemotorovej dopravy s názvom Do práce na bicykli sa v liptovskom a oravskom regióne prihlásili zatiaľ tri samosprávy - liptovskomikuláška, ružomberská a dolnokubínska.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberská radnica sa prihlásila do tretieho ročníka kampane Do práce na bicykli
Foto: Jozef Milan

„Ukazuje sa že najväčším znečisťovateľom životného prostredia v Ružomberku je práve doprava, preto aj takouto formou môže prebiehať osveta občanov Ružomberka, jeho mestských častí, či blízkych obcí. Máme ambíciu najazdiť viac kilometrov ako minulý rok. Aj v Ružomberku budú účastníci súťaže od Mesta odmenení," uviedol Michal Praženica z ružomberskej radnice.

Tretí ročník projektu, vyhláseného pod záštitou ministerstva dopravy, má zábavnou formou podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách a podnietiť samosprávy, aby vytvárali na svojom území vhodné podmienky na využívanie cyklistickej dopravy. Zároveň má motivovať aj zamestnávateľov, aby vytvorili vo svojich sídlach podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli.

Po registrácii samospráv vytvoria zamestnanci firiem, inštitúcií a organizácií dvoj- až štvorčlenné tímy. Počas celého mája budú do práce jazdiť na bicykli a počet najazdených kilometrov zaevidujú na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Hlavnou motiváciou pre zapojenie sa do súťaže má byť pre ľudí najmä dobrý pocit, že šetria svoje zdravie, peniaze i životné prostredie.

Zdroj: tasr/ rk24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM