Správy

Ružomberská radnica zvyšuje bezpečnosť, kúpila špičkové kamery

Mesto sa rozhodlo zatočiť s vandalmi, ktorí sa stretávali za kostolom svätého Ondreja. Tri kamery s vysokým rozlíšením im pomôžu monitorovať Hlinkovo námestie.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberská radnica zvyšuje bezpečnosť, kúpila špičkové kamery
Zdroj: Ilustračné foto

Ružomberská mestská samospráva nainštalovala na Hlinkovom námestí za účelom zvýšenia bezpečnosti tri nové kamery s vysokým rozlíšením. Finančné prostriedky získali počas výjazdového rokovania vlády SR v júni 2015.

„Je to predovšetkým snaha o prevenciu. V oddychovom priestore za Farským kostolom svätého Ondreja a na blízkych Tmavých schodoch vedúcich z Hlinkovho námestia na Mostovú ulicu sa ešte donedávna stretávali najmä mladí. Niektorí z nich si však nevedeli vážiť mesto, kde žijú. A tak na vzácnych balustrádach, stožiaroch lámp, ako aj schodisku pribúdali nelegálne graffiti, rôzne hanlivé nápisy. Okrem toho tu mládež aj pila,“ vysvetlil vedúci oddelenia regionálneho rozvoja na mestskom úrade v Ružomberku Martin Hromada.

Dokázať mladým ľuďom ich protiprávne konanie bolo doteraz takmer nemožné.* „Vďaka trom kvalitným kamerám, ktoré sme tam nainštalovali uplynulý týždeň sa to zmenilo. Sú 24 hodín denne pripojené a nepretržite monitorované mestskou políciou. Kamerový systém sme pred časom rozšírili aj v oddychovom areáli na Klačne, ako aj v skejtparku,“* doplnil Hromada.

Mestská polícia už vďaka kamerám odhalila niekoľko vinníkov, ktorým udelila pokuty v zmysle zákona o priestupkoch. „Traja mládenci vo veku 15 až 17 rokov si Tmavé schody pomýlili so smetiskom a rozhadzovali tam odpadky. Ďalšiu partiu mladých sme vďaka kamerovému systému odhalili, ako na verejnosti požíva alkoholické nápoje. Fľaše potom rozhadzovali v okolí kostola,“ vymenoval Roman Jankovič z ružomberskej mestskej polície.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…artie-238546

http://ruzomberok.dnes24.sk/…sedia-238355

http://ruzomberok.dnes24.sk/…stres-238497

Ružomberská radnica zvyšuje bezpečnosť, kúpila špičkové kamery
2
Galéria
Zdroj: Mesto Ružomberok
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM