Jozef Milan Samospráva

Ružomberská registračná fraška v podaní mestskej volebnej komisie pokračuje!

Ružomberská mestská volebná komisia vyradila (24.9.) pre formálne nedostatky z registrácie 15 kandidátov na poslancov zastupiteľstva. V piatok (26.9.) svoje rozhodnutie zrušila a umožnila chyby opraviť. V pondelok (6.10.) svoje druhé rozhodnutie zrušila a potvrdila to prvé o nezaregistrovaní.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberská registračná fraška v podaní mestskej volebnej komisie pokračuje!
Foto: Jozef Milan
  • V stredu 24. septembra Mestská volebná komisia (MVK) vyradila jedenástich kandidátov koalície NOVA – Konzervatívni demokrati Slovenska, dvoch kandidátov strany Sieť a jedného kandidáta Strany zelených pre nedostatky podaných dokumentov.
  • V piatok 26. septembra MVK umožnila dotknutým subjektom opraviť chyby a následne im vydala rozhodnutie o registrácii.
  • V pondelok 6. októbra MVK revidovala svoje druhé rozhodnutie a opätovne vydala rozhodnutie o neregistrácii pre hore uvedené politické strany.

Juraj Kurňavka za stranu Sieť a Radovan Ondrejka za koalíciu NOVA – KDS potvrdili prevzatie najnovšieho uznesenia. Obaja predstavitelia deklarovali prípravu podania na okresný súd. Ľubomír Schmida zo Strany zelených taktiež potvrdil, že bol kontaktovaný zapisovateľkou MVK, aby si prevzal rozhodnutie o nezaregistrovaní.

§ 17 zák. o voľbách do orgánov samosprávy obcí

Registrácia kandidátov

  • (4) Proti rozhodnutiu miestnej volebnej komisie o zaregistrovaní kandidáta alebo o nezaregistrovaní kandidáta môžu podať kandidujúce politické strany a nezávislí kandidáti návrh na vydanie rozhodnutia o zrušení registrácie kandidáta alebo návrh na vydanie rozhodnutia o zaregistrovaní kandidáta na súd. Návrh treba podať do troch dní odo dňa rozhodnutia miestnej volebnej komisie. Proti rozhodnutiu súdu sa nemožno odvolať.

súvisiace články:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM