Kultúra

Ružomberské kino je slovenská špica. Tipnite si, ktorý film videlo najviac divákov?

Kino Kultúra, ktoré prevádzkuje mestská spoločnosť Kultúrny dom A. Hlinku, už šiesty rok po sebe kraľuje rebríčkom návštevnosti a tržieb medzi jednosálovými kinami na Slovensku. Divácka návštevnosť dosiahla v minulom roku číslo takmer 43 tisíc.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberské kino je slovenská špica. Tipnite si, ktorý film videlo najviac divákov?
Zdroj: Dnes24.sk

Kino Kultúra bolo digitalizované ako prvé spomedzi jednosálových na Slovensku už v roku 2009. „Za úspechom je v prvom rade ponuka divácky atraktívnych filmových titulov a tiež sprievodných akcií. Pri filmoch pre ženy to boli napríklad babské jazdy, uvítacie nápoje, losovanie tomboly o ceny, rozdávanie sladkostí či maľovaniek a maľovanie na tvár pri filmoch pre deti. V projekte Týždeň talianskeho filmu sme ponúkali originálnu taliansku pochúťku,“ povedala vedúca kina Zuzana Bakošová.

Desatoro certifikátu dobrého kina

Kino s prívlastok dobré musí spĺňať desatoro certifikátu dobrého kina. Hrať pre všetky vekové kategórie, nevyhýbať sa žánrom, mať adekvátne technické vybavenie, kvalitnú propagáciu, nemá sa báť experimentovať, mať ústretový personál, kvalitnú webovú prezentáciu, vážiť si svojich divákov, mať útulný a pohodlný interiér, hľadať cesty ako byť pre diváka príťažlivejšie. Je takým aj naše kino?

Plány

Počas minulého roka sa do kina neinvestovalo. Základné výdavky boli použité len na chod kina a servis techniky. „V tomto roku plánujeme nákup nových 3D okuliarov a čaká nás postupná redigitalizácia kina. Taktiež máme rozpracovaný projekt on-line predaja lístkov pre našich divákov,“ hovorí vedúca kina.

Najnavštevovanejšie filmy roka 2014

  • Hobit: Bitka piatich armád (2 160 divákov)
  • Ako si vycvičiť draka 2 (2 006 divákov)
  • 38: Filmová pocta hokejovej legende (1 516 divákov)

Zdroj a foto: Kino Kultúra

Kino Kultúra
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM