Futbal

Ružomberskí futbalisti po polčasovej remíze prehrali zápas v Žiline o dva góly

"Verím, že v Žiline prekonáme streleckú smolu a budeme mať trošku šťastia, aby sme získali tri body,“ povedal pred dnešným zápasom tréner MFK Ladislav Pecko. Jeho viera ale na Šošonov nestačila. Jeho tím prehral zápas pod Dubňom bez strelenia čo len jedného gólu.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberskí futbalisti po polčasovej remíze prehrali zápas v Žiline o dva góly
Zdroj: TASR

MŠK Žilina – MFK Ružomberok 2:0 (0:0)

Góly: 62. Paur, 82. William. Rozhodoval: Straka, ŽK: William – Kružliak, J. Maslo, Masaryk, 1297 divákov

Žilina: Volešák – Mabouka, Králik, Hučko, Letič – Bénes – Jánošík (74. Mihalík), Paur, Haskič, Hlohovský (63. Špalek) – William (88. Michlík)

Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Rosa – Ondrek – Zošák, Ďubek, Lovás (56. Gerát) – Lačný (67. Cheptine), Jakubko (66. Masaryk)

Domáci tréner musel v krajskom derby pre zranenia i tresty urobiť hneď tri zmeny v základe, hostí viedol pre disciplinárny trest pre trénera Ladislava Pecka jeho asistent Ján Bíreš. Do prvej vážnejšej akcie sa dostali Liptáci, ale hlavička Lačného v pokutovom území si v 6. minúte cestu medzi tri žrde nenašla. Žilinčania potom hru vyrovnali, mali aj náznaky šancí, ale vo finálnej fáze zlyhali Haskič aj jeho spoluhráči. O čosi bližšie ku gólu mala hlavička Paura v 22. minúte, o minútu neskôr ho strelou tesne vedľa brány napodobnil debutant v základnej zostave MŠK Lukáš Jánošík a o ďalšiu minútu zlyhal v koncovke hlavou opäť kapitán Paur. V 37. minúte zahral po centri do šestnástky hostí jeden z hráčov Ružomberka rukou a rozhodca Straka ukázal na biely bod. Loptu si naň postavil Paur, ale penaltu kopol ideálne pre gólmana a Tofiloski najväčšiu šancu MŠK zlikvidoval. Hostia mohli odpovedať takmer okamžite, ale ďalekonosná strela Petra Masla iba tesne minula Volešákovu bránu. V 43. minúte mal šancu otvoriť skóre William, ale hlavičkou v dobrej pozícii netrafil do brány, a polčas sa tak skončil bez gólov.

Druhý polčas priniesol v úvodnej štvrťhodine dobrý výkon oboch tímov, ale vo finálnej fáze zlyhávali domáci aj hostia. Prišla však 62. minúte a center Jánošíka z pravej strany premenil na prvý gól zápasu domáci kapitán Paur. Žilinčania bol pri chuti, o pár minút neskôr mal gól na kopačke Jánošík, ale tvrdou strelou trafil iba brvno ružomberskej brány. Šošoni získali územnú prevahu, hostia sa prakticky nedostávali do hry a ich občasné výpady spoľahlivo riešila obrana žlto-zelených. V 82. minúte pridali domáci aj druhý gól, Špalek poslal z pravej strany center na zadnú tyč, Letič hlavou priťukol loptu pred bránu a nabiehajúci William ju poslal do siete. Domáci v závere kontrolovali hru, Liptákov už do ničoho vážnejšieho nepustili a zaslúžene zvíťazili.

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Podali sme výborný tímový výkon so solídnym nasadením, potvrdili sme v druhom polčase hernú kvalitu. V prvom sme sa pomalšie rozbiehali, ale je to pochopiteľné, pretože v tejto zostave sme ešte nikdy nehrali. Keď si však tím sadol, nepribrzdila ho ani nepremenená penalta a zaslúžene sme vyhrali. Aj chlapci, ktorí pravidelne naskakujú v druhej lige, sú ‚vyhratí‘ a ukázali silné a zaujímavé momenty hry, čo oceňujem.“

Ján Bíreš, asistent trénera Ružomberka: „Domáci vyhrali úplne zaslúžene, boli jediným mužstvom, ktoré dnes bavilo ľudí. Pokiaľ nie ste nebezpeční v ofenzíve, nemáte šancu.“

MŠK Žilina - MFK Ružomberok
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM