Futbal

Tomáš Ďubek sníval asi o inom reprezentačnom krste

V 24. minúte piatkového zápasu G-skupiny kvalifikácie MS 2014 medzi domácim Lichtenštajnskom a Slovenskom nastúpil do hry ružomberský kapitán Tomáš Ďubek, keď vystriedal Richarda Lásika. Je škoda, že zápas vojde do histórie hodnotený jediným slovom: Hanba!

Ilustračný obrázok k článku Tomáš Ďubek sníval asi o inom reprezentačnom krste
Zdroj: TASR

Zverenci trénerského tandemu Stanislav Griga – Michal Hipp prehrávali po góle Martina Büchela z 13. minúty, na ktorý dokázal odpovedať už iba v 73. minúte hlavou Ján Ďurica a tak zaknihovali jeden z najzahanbujú­cejších výsledkov v histórii slovenského futbalu. Po ňom sa postupové nádeje Slovenska ocitli na bode mrazu, na vedúcu Bosnu a Hercegovinu totiž strácajú už 7 bodov.

Lichtenštajnsko – SR 1:1 (1:0)

SR: Kuciak – Hubočan (46. Pauschek), Čišovský, Ďurica, Švento – Sapara, Lásik (24. Ďubek) – Mak, Hamšík, Stoch – Hološko (70. Bakoš)

  • Ďubek v 51. minúte svojou aktivitou vybojoval priamy kop, po ktorom Saparov pokus musel Jehle vyboxovať do bezpečia.
  • Vyrovnať mohol v 63. minúte po peknej kolmici Saparu Ďubek, ale pred Jehlem ho domáci obranca odtlačil od lopty a tak sa stredopoliar Ružomberka nedostal do zakončenia.

Ján Kováčik, prezident SFZ: „Hanba, hanba, hanba. Neviem, čo k tomu môžem viac povedať, skrátka to bolo nedôstojné vystúpenie, katastrofa.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM