Iné športy

Ružomberský štadión dostane štátnych jeden milión eur: Na čo budú použité?

Klub MFK Ružomberok podpísal so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) tzv. Zmluvu o spolupráci pri realizácii rekonštrukcie, modernizácie a výstavby futbalového štadióna Mestského futbalového klubu.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberský štadión dostane štátnych jeden milión eur: Na čo budú použité?
Foto: Jozef Milan

Úvahy o modernizácii stánku pod Čebraťom nabrali reálne rozmery v roku 2013, keď vláda schválila návrh na vyčlenenie 45 000 000 eur, za ktoré malo byť v priebehu desiatich rokov zrekonštruovaných dvadsať slovenských štadiónov. Práce v Ružomberku by sa mali začať na budúci rok. „Obe strany sa zaviazali, že zrealizujú modernizáciu. Presne sa dohodli podmienky realizácie projektu, ako aj podmienky pridelenia dotácie vo výške jedného milióna eur,“ informoval na klubovom webe generálny riaditeľ klubu MFK Ružomberok Ľubomír Golis.

Poskytnutá čiastka bude využitá na dokončenie vnútorných priestorov východnej tribúny, vyhrievaný trávnik a turniketový systém. Všetko by malo byť hotové najneskôr do 31. decembra 2015. Podľa klubovej webstránky je prioritou dokončenie tribúny a vyhrievaný trávnik. Turniketový systém dal ako podmienku Slovenský futbalový zväz a podľa zmluvy má byť k dispozícii o pol roka neskôr. ,,Samotná realizácia v týchto termínoch závisí od toho, kedy nám dotácia reálne bude poskytnutá," dodáva generálny riaditeľ.

Zdroj: webnoviny/ mfkruzomberok.sk

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM